Meistrite liigast langenud Malaga omanik: see polnud jalgpall, vaid puhas rassism

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Felipe Santana (keskel) lööb hetke pärast Dortmundi palju vaidlusi põhjustanud võiduvärava.
Felipe Santana (keskel) lööb hetke pärast Dortmundi palju vaidlusi põhjustanud võiduvärava. Foto: SCANPIX

Eileõhtuses tulises jalgpalli Meistrite liiga veerandfinaalis Dortmundi Borussiale kaotanud ja konkurentsist pudenenud Malaga omanik Abdullah N Al Thani nimetas toimunut rassistlikuks ebaõigluseks.

Twitteris oma pahameele välja elanud Al Thani kurjustas kohtunikega, kes jätsid Dortmundi võiduvärava toonud rünnakul koguni kaks korda fikseerimata suluseisu. «Suur tänu meeskonnale, olite väljakul tõelised meistrid. Mul on kahju, et kõik lõppes sellise ebaõigluse ja rassismiga. Loodetavasti algatab UEFA meie väljalangemise osas uurimise. See pole jalgpalli vaimuga kooskõlas. See pole jalgpall, vaid puhas rassism. Neli meest suluseisus!» kirjutas Al Thani ja lisas olukorrast ka foto.

Dortmundi meeskonna peatreener Jürgen Klopp sõnas, et mõistab hispaanlaste pahameelt. «Jalgpall näitas oma eri pooluseid – nägime löödud kaotajaid ja üliõnnelikke võitjaid. Minu meelest ei olnud kohtunikul halb õhtu. Kuulsin, et ühe värava puhul oli küll suluseis, ehkki mina seda ei näinud. Kuid arusaadav, et sellise lahingu järel on tunded laes,» sõnas Klopp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles