Itaalia jalgpallifännidelt peteti olematu haiguse raviks välja 70 000 eurot

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Genoa fännid.
Genoa fännid. Foto: SCANPIX

Itaalia jalgpalliklubi Genoa fännid sattusid suurpettuse ohvriks, kui üks isa palus neil oma raskelt haige poja raviks raha koguda.

Isa väitel vaevas poissi haruldane kopsuhaigus ning tema elu päästmiseks oli vaja ta Šveitsi operatsioonile toimetada. Suure südamega toetajad kogusidki Gradinata Nordi fänniühingu abiga tervelt 70 000 eurot ja andsid selle isale üle, aitasid ka Juventuse, Milano Interi, AC Milani, Sampdoria ja Atalanta fännid. Poisi raviks asutati heategevusühing, raha koguti nii fännide enda taskust kui ka klubisümboolikat kandva kauba müügiga.

Nüüd selgus aga, et tegemist oli suure pettusega - Itaalia ajalehe Gazzetta dello Sporti teatel oli viieaastane poiss küll haige, kuid teda vaevas vaid kerge astma. Fännidel tekkisid esimesed kahtlused juba siis, kui nad väikest Matteot väidetava operatsiooni järel kodus külastasid ning leidsid, et tuba oli pimendatud. Voodi kõrvale lauale hulga ravimeid sättinud isa väitel läks lõikus hästi ning ta näitas selle tõestuseks isegi dokumente - hiljem osutusid need võltsinguks.

Enne ühte kodumängu kutsusid fännid poisi koos isaga staadionile, et neid murul tervitada, kuid tulekust kõrvale põigelnud isa väitel oli ilm selleks liialt külm ja vihmane. Lisaks hakkasid poisi toetuseks loodud heategevusühingule laekuma vihjed, et isa ei kasuta raha mitte ravimite, vaid isiklike asjade ostmiseks.

Genoa politsei on petisest isa vahi alla võtnud, annetussummast on seni õnnestunud aga tagasi saada vaid umbes 27 000 eurot. Ülejäänud raha eest oli petis jõudnud tasuda varasemaid võlgu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles