Uue Maracanã avamängus kohtuvad Ronaldo ja Bebeto ning ehitustöölised

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maracana staadion.
Maracana staadion. Foto: SCANPIX

Brasiilias tuleval aastal toimuvaks jalgpalli MMiks suure renoveerimise üle elanud Maracanã staadioni avamäng peetakse 27. aprillil.

Testikohtumises jooksevad platsile nii Brasiilia jalgpallilegendid Ronaldo ja Bebeto kui ka mitmed ehitusmehed, kes aitasid hiigelstaadionit renoveerida. Pärast remonti 80 000 inimest mahutav Maracanã peaks ametlikult valmis saama kolm päeva varem. Staadioni ehitamine on kaua veninud, sest algselt oli valmimistähtajaks jaanuari algus.

«See on meie viis töölisi tänada,» lausus Rio de Janeiro spordiminister Andre Lazaroni Reutersi vahendusel. «Staadionist saab tõeline jalgpallitempel. Avamäng 27. aprillil on aga mõeldud vaid töölistele ja nende peredele.»

Vana Maracanã nimel on jalgpalliajaloo publikurekord - 1950. aasta MM-finaalturniiri võitja otsustanud mängu Brasiilia ja Uruguay vahel vaatas erinevatel hinnangutel 199 000 kuni 205 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles