Lõuna-Aafrikas kaalutakse vuvuzelade keelamist

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elevandiluuranniku fänn vuvuzelaga.
Elevandiluuranniku fänn vuvuzelaga. Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariigi jalgpalli meistriliiga juhtkond kaalub tõsiselt 2010. aasta MMilt kogu maailmale tuttavaks saanud pikkade pasunate ehk vuvuzelade keelustamist.

Põhjuseks on viimase kuu jooksul aset leidnud intsidendid, kus pasunaid kasutatakse ründerelvadena, vahendab Reuters. Nii loobiti aprilli algul nendega Orlando Piratesi meeskonna peatreenerit  Roger de Sá’d, kui Pirates viigistas AmaZulu meeskonnaga. Nädal hiljem üritas aga Durbanis peetud Lamontville Golden Arrowsi ja Kaizer Chiefsi vahelise mängu ajal üks väljakule tunginud fänn pasunaga kohtunikku lüüa. Hullunud poolehoidja ajas endast välja tema lemmikmeeskonnale antud punane kaart.

Platsile pääses ka teine Chiefsi fänn, kuid tema jõuti enne kohtuniku kallale kippumist kinni pidada. Mõlemad vahistati, kuid nad pääsesid ümberarvutatult pisut rohkem kui 40 euro suuruse kautsjoni eest vabadusse. Samas võib vuvuzelade keelustamine kaasa tuua protestid ja isegi rahutused, sest need on kohalike fännide seas ülimalt populaarsed.

Vaata allolevast videost hullunud fänni katset kohtunikku vuvuzelaga tümitada!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles