Võõrutusravilt naasnud Gascoigne: Rooney, Gerrard ja Wilshere päästsid mu elu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Gascoigne (keskel) käis pärast võõrutusravilt naasmist oma endise koduklubi Tottenhami mängu vaatamas.
Paul Gascoigne (keskel) käis pärast võõrutusravilt naasmist oma endise koduklubi Tottenhami mängu vaatamas. Foto: SCANPIX

Endine Inglismaa koondislane Paul Gascoigne avalikustas pärast USAst võõrutuskliinikust naasmist, millistele jalgpallitähtedele ta ellujäämise eest tänu võlgu on.

Alan Carrile antud intervjuus avaldas Gascoigne, et üheks abistajaks oli tema endine meeskonnakaaslane Gary Lineker, kuid samuti aitasid teda kolm praegust staari. «Nad ei tahtnud, et nende nimesid mainitaks, aga ma teen seda ikkagi – Wayne Rooney, Steven Gerrard ja Jack Wilshere. Suur tänu neile,» lausus Gascoigne.

Lisaks aitasid teda mitmed avaliku elu tegelased. «Üks oli näiteks ärimees Alan Sugar, kes on tavaliselt nii ihne, et nutab ka ainult ühe silmaga. Chris Evans (nimekas saatejuht – toim) oli aga see, kes asja käima lükkas. Kogu raha, mis alles jäi, läheb teistele, kes samuti abi vajavad,» kinnitas Gascoigne.

Paari kuu eest šokeerivas seisus avalikkuse ette ilmunud ning seejärel enam kui kuu aega USAs Phoenixi kliinikus veetnud Gascoigne’i raviarstid tunnistasid, et tegu oli kõige kohutavama võõrutusprotsessiga, mida nende silmad on näinud. Alkoholist loobumise mõjul tekkisid Gascoigne’il näiteks rängad krambid.

Samas tunnistas Gascoigne Carrile, et õigel teel püsimine on jätkuvalt raske. «Igatsen ikka klaasikese järele. Vahel mõtlen – kas ma olen üldse suuteline juhtunust õppima? Mõnikord tunnen, et üks naps ei oleks liiast. Aga tean, et siis lähen hoogu ja purjus peaga olen ma kohutav. Samas tean ka, et ma ei taha tulevikus juua ega plaani ka seda teha,» arutles pea terve elu jooksul alkoholismiga võidelnud Gascoigne avameelselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles