Vihane Rosberg: äkki küsite ka Vettelilt, kas ta on meeskonna teine sõitja?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Rosberg.
Nico Rosberg. Foto: SCANPIX

Mercedese piloot Nico Rosberg ärritus Hiina GP tänase vabatreeningu järgsel pressikonverentsil ajakirjanike peale, kes püüdsid kolme nädala taguse Malaisia GP valguses uurida, kas sakslane on Lewis Hamiltoni järel meeskonna teine number.

«Õnnetu juhtum, et me polnud sellist olukorda enne sõitu läbi arutanud, aga edaspidi on nende asjadega klaar,» vastas Rosberg esimese uurimise peale. Seejärel tahtsid ajakirjanikud teada, miks ta ikkagi nõustus tiimi korraldusega Hamiltonist mitte mööduda, samas kui Sebastian Vettel käitus risti vastupidiselt. «Ma ei taha võrrelda! Räägin ainult enda eest – oleme üks tiim ja võitleme koos tiitli eest. See tähendab ka ülemuse käskude täitmist,» muutus Rosberg pisut tõredaks.

Kui järgmine ajakirjanik aga juba otsesõnu uuris, kas Malaisias juhtunu näitab, et Mercedese tiimis on olemas kindel esisõitja, sai Rosberg päris pahaseks. «Ma küsin siis vastu – olete te ikka Sebastianilt ka pärinud, kas ta on nüüd seepärast kohe tiimi teine number, et tal keelati Webberist mööda sõita? Eks ole... Võin öelda, et meil pole Mercedeses esimest ega teist sõitjat. Ja nii on see olnud ka eelmised kolm aastat, kui mu tiimikaaslane oli seitsmekordne maailmameister Michael Schumacher! On see lõpuks piisav vastus?» nähvas Rosberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles