Kehra/Daisy ja Serviti kaitsevad Balti liiga finaalturniiril mullust kaksikvõitu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti käsipallimeeskonna peatreener Kalmer Musting (keskel) meeskonda juhendamas.
Põlva Serviti käsipallimeeskonna peatreener Kalmer Musting (keskel) meeskonda juhendamas. Foto: Margus Ansu

Eeloleval nädalavahetusel selgub Soomes Riihimäel tänavune käsipalli Balti liiga meister. Laupäevastes poolfinaalides kohtuvad Minski SKA – HC Kehra/Daisy ja Riihimäki Cocks – Põlva Serviti. Pühapäeval selgitavad poolfinaalide võitjad meistri ning kaotajad pronksiomaniku. Kõiki nelja kohtumist on võimalik otse vaadata ka internetist, www.baltichandball.net või www.tipikas.tv veebilehelt.

Põhiturniiri parim SKA sai võitude kõrvale vaid ühe kaotuse. Kehra/Daisyst oldi võõrsil üle 35:23 ja kodus 37:21. Minski klubi mänedžeri Oleg Lebedevi sõnul oodatakse võitu ka seekord. «Senised mängud on näidanud, et peaksime Kehrast jagu saama. Teises poolfinaalis pean soosikuks Cocksi, kellel on koduväljakueelis,» lausus Lebedev. «Meie eesmärgiks on turniiri võit. Viimati kaotas SKA mõnes sarjas detsembris Kaunasele, ent seda just Balti liigas. Soome sõitsime oma parimas koosseisus. Meeskonnas valitseb hea meeleolu, ka sportlikul vormil pole viga.»

Tiitlikaitsja Kehra/Daisy peatreener Jüri Lepp tunnistas, et vastane on kõvast puust. «Praegu nuputamegi, mida teha ja kuidas siis nende nõrgad kohad ära karistada. SKA on hästi kokku mänginud meeskond, kus toimib koostöö iga liini vahel,» lausus Lepp. «Meil erilisi võimalusi pole. Hindaksin meie šansse 1/15-le.»

Cocksi ja Serviti paaris on Balti liiga ajaloos reeglina edu saatnud kodumeeskonda. Seni on kohtutud 11 korda, millest kumbki võitnud viis mängu ning korra lepiti viiki. Seejuures on Serviti Soomest punktidega naasnud vaid korra, seda tänavusel hooajal, kui tehti 30:30 viik. Põlvas toimunud kohtumise võitis Serviti 24:23.

Cocks sai neljapäeval Soome liiga teises veerandfinaalmängus võõrsil 27:31 üllatuskaotuse põhiturniiri kaheksandalt Turu AIFK-lt, kuid meeskonna mänedžeri Jari Viita sõnul ollakse Balti liiga finaalturniiriks valmis. «Meie mõtted olid juba siis Balti liiga mängudel. AIFK poolelt tegid hea mängu Olev Eensalu ja Taavi Tibar, meid aga kimbutas väravavahi vigastus. Peaproov meil ebaõnnestus, aga nädalavahetusel oleme kindlasti paremas hoos,» lausus Viita ja hindas poolfinaalvastast. «Serviti on suurte kogemustega meeskond, kellel võrreldes meiega rohkem rahvusvahelisi kogemusi. Ilmselt tuleb pingeline mäng, mille loodetavasti võidame meie.»

Serviti juhendaja Kalmer Mustingu sõnul täideti pääsuga poolfinaali miinimumeesmärk. «SKA ja Cocks on nüüd favoriidid. Nad olid põhiturniiril kogu hooaja vältel esikahes. Meie Kehraga pääsesime nelja parema hulka üle noatera,» meenutas Musting. «Cocksiga on meil võõrsil raske olnud, kuid üldiselt on omavahelised mängud võrdselt kulgenud. Turniiri favoriidiks pean SKA-d, kuid spordis on kõik võimalik.»

Finaalturniiri ajakava (13.-14.04., Riihimäki, Soome)

Poolfinaalid:

13.04. (kell 17.00): Riihimäki Cocks – Põlva Serviti

13.04. (kell 19.15): Minski SKA – HC Kehra/Daisy

Kohamängud:

14.04. (kell 13.00): pronksikohtumine

14.04. (kell 15.15): finaal

Põhiturniiri lõpptabel: Minski SKA 26, Riihimäki Cocks 19, Põlva Serviti 17, HC Kehra/Daisy 15, Kaunase Granitas-Gaja-Karys 15, Klaipeda Dragunas 14, Dobele Tenax 6, Riia HK LSPA/NB-SAN 0 punkti.

Väravaküttide edetabel: Ardo Puna (Põlva Serviti) 108, Teemu Tamminen (Riihimäki Cocks) 105, Oskars Arajs (Dobele Tenax) 80, Kristo Järve (Riihimäki Cocks) 79, Vaidas Drevinskas (Kaunase Granitas-Gaja-Karys) 77, Baris Puhouski (Minski SKA) 71, Roman Aizatullov (Põlva Serviti) 66, Uku-Tanel Laast (HC Kehra/Daisy) 62, Raido Peedomaa (Põlva Serviti) 59, Kristo Voika (HC Kehra/Daisy) 58 tabamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles