Metall püüab neljandat järjestikust tiitlit, Võru alustab esimest finaalseeriat

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Metalli mängijad.
Viljandi Metalli mängijad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval algab naiste meistrivõistluste finaalseeria, milles Eesti meistri selgitavad Famila/Võru VK ja Viljandi Metall.

Seeria favoriidiks saab pidada kolmel viimasel hooajal parimaks osutunud Metalli, kes tänavusel ja eelmisel hooajal sai ennast proovile panna Soome-Eesti ühisliigas, vahendab volley.ee. Võru naiskonnal samaväärset vastu panna ei ole, kuid alahinnata ei tasu ka Balti liiga kogemust. Seda enam, et seekord võttis Balti liigast osa kolm tugevat Valgevene võistkonda, lisaks Läti parimad.  

Viljandlannade kasuks räägib ka asjaolu, et esikohamängudel osaletakse juba neljandat aastat järjest, ükski Võru naiskond varem Eesti meistrivõistlustel finaali murdnud ei ole. Kuigi Võru esindus on Raivo Jeenase juhendamisel kahe finaalkohaga (lisaks Eesti karikavõistlused) hooaja eesmärgid kuhjaga täitnud, soovitakse kirkaima medali jagamisel sõna sekka öelda.

Naiste finaalseeria mängitakse sarnaselt meestele kolme võiduni ning Eesti meister selgub hiljemalt 27. aprillil. Esimene kullamäng algab Viljandi Spordihoones pühapäeval kell 13 ja on otseülekandena jälgitav interneti vahendusel. Pronksmedali eest mängivad Tartu Ülikool/Eeden ja TTÜ. Seeria avatakse 16. aprillil Tartus, uuesti kohtutakse päev hiljem Tallinnas. Võitjaks tuleb kaks võitu kogunud võistkond.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles