Mainekas Bostoni maraton kujunes taas Keenia ja Etioopia maavõistluseks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rita Jeptoo (vasakul) ja Lelisa Desisa 2013. aasta Bostoni maratoni võidutrofeega.
Rita Jeptoo (vasakul) ja Lelisa Desisa 2013. aasta Bostoni maratoni võidutrofeega. Foto: SCANPIX

Maineka Bostoni maratoni mõlemad võidud läksid taas Aafrikasse, kui meeste seas jäi löömatuks etiooplane Lelisa Desisa, naistest aga Rita Jeptoo Keeniast.

Desisa võiduaeg oli kaks tundi, 10 minutit ja 22 sekundit. Ta edestas lõpuspurdis kaasmaalast Gebregziabher Gebremariami ja keenialast Micah Kogot. Distantsi avapoolel juhtinud ameeriklane Jason Hartmann pidi leppima neljanda kohaga nagu mullugi. Jeptoo võiduaeg naiste arvestuses oli 2.26,25, talle järgnes enam kui poole minuti kaugusel Meseret Hailu Etioopiast. Kolmanda koha sai Sharon Cherup taas Keeniast.

Mullu Bostonis võidutsenud, kuid seekord viienda mehena lõpetanud Wesley Koriri sõnul oli tänavu tegu etiooplaste ja keenialaste taktikalise duelliga. «Keegi ei sihtinud kindlat aega, joosti mees mehe vastu,» märkis Korir pärast finišit Reutersile. 23-aastane Desisa on maratonijooksu harrastanud vaid mõne aasta, tema isiklik rekord pärineb tänavuselt Dubai maratonilt ja on Bostonis näidatud ajast ligi kuus minutit parem.

Jeptoo krooniti Bostonis võitjaks teist korda. Tema esimene esikoht pärineb 2006. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles