Bostoni maratonil kärgatanud plahvatustes sai surma 3 inimest ja vigastada üle 100

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühendriikides kärgatas esmaspäeval Bostoni maratoni finišijoone lähedal kaks plahvatust, surma sai vähemalt kolm ja vigastada üle 100 inimese, teatas politsei ja kohalik meedia.

Paarikümne sekundilise vahega toimunud plahvatuste põhjused on esialgu ebaselged. Et tegemist oli pommidega, on kinnitanud maratoni korraldajad. Üks plahvatustest toimus Fairmonti hotelli ja teine kõrvalasuva raamatukogu ees. BBC andmetel korraldas piirkonnast kaks kahtlast pakki leidnud politsei hiljem ka kolmanda, kontrollitud plahvatuse.

Pealtnägijate kirjeldusel jooksid osalejad ja korraldajad paanikas laiali. Veriseid pealtvaatajaid kanti meditsiinitelki, mis oli püstitatud kurnatud jooksjate turgutamise eesmärgil.

«Seal oli inimesi, kes oli väga verised. Nad viisid neid meedikute telki,» sõnas maratonijooksul osalenud Laura McLean.

«Nägin kahte plahvatust. Esimene oli teisel pool lõpujoont. Kuulsin kõva pauku ja nägin, kuidas suitsu tõuseb,» lausus Boston Heraldi reporter Chris Cassidy, kes ise jooksul osales. «Jooksin edasi ja kuulsin selja taga kõva plahvatust. Paistis, et see tuli prügikastist või midagi sarnast. Inimesed on rusudega pihta saanud, neil on laubad verised,» lisas ta.

Juhtunust teavitati ka Ameerika Ühendriikide presidenti Barack Obamat, kes avaldas hukkumute omastele kaastunnet.

Telekanali CNN andmetel on mitmete haavatute vigastused ülirasked. Uudistekanali NBC News informatsiooni kohaselt leiti sündmuspaigalt «veel vähemalt kaks lõhkeseadeldist», mis tehti kahjutuks.

«Ma ootasin oma meest iga minut finišisse. Ma ei tea, mis hoone see oli, see järsku lihtsalt lendas õhku. Suur pomm, võimas kõmatus ja siis lendas igal pool klaase. Miski tabas mu pead. Ma ei tea, mis see oli. Ma viskusin maha,» kirjeldas pealtvaataja Cherie Falgoust.

Viimastel andmetel kõmatas samal ajal kolmas plahvatus linna John F. Kennedy nimelises raamatukogus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles