Moslemid palvetavad: loodame, et plahvatuste taga polnud moslemid

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moslemid palvetamas
Moslemid palvetamas Foto: SCANPIX

Moslemid üle maailma loodavad, et Bostoni maratoni plahvatuste taga polnud nende ekstremistidest usukaaslased. Postimees toob välja mõned Washington Post'i veebilehel avaldatud näites.

Liibüa Twitteri kasutaja Hend Amry postitas oma seinale lihtsa «Palun, ärge olge moslemid», mida on nüüdseks jaganud üle saja Twitteri kasutaja.

Nende hulgas näiteks Dubai telekanalis Al-Aan'is töötav Jenan Moussa, kes lisas postitusele ka omapoolse kommentaari: «Niimoodi mõtlevad praegu kõik moslemid.»

Ajakirjanikuna töötav araabia päritolu britt Nervana Mahmoud lisas samuti Twitteri endapoolse kommentaari: «Fakt on see: terrorismil pole religiooni, rassi või rahvust. Terrorismivastane võitlus peaks meid kõiki ühendama.»

Dubais elab sotsiaalmeedia spetsialist Iyad El-Baghdadi tegi enda Twitteri sõprade postituste põhjal väikse statistika, mille enda jälgijatele edastas: «Vaatasin enda islamiusku sõprade listi üle. Mul on hea meel, et enamik kommentaarid on kaastundlikud. Mõni loll siiski leidub.»

USA Moslemite Kirjanike Gildi esimees Quashim Rashid kinnitas, et sellistele tegudele pole mitte kunagi õigustust.

«Maratonijooksja ja inimesena olen ma täiesti murtud. Palvetan hukkunute eest. Kes iganes selle teo eest vastutab: ükski religioon ei õigusta selliseid meetodeid. Peame seisma kindlalt igasuguste ekstremistide vastu,» ütles Rashid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles