Selgusid Eesti naiskonna alagrupivastased Fed Cupi turniiril

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eva Paalma
Eva Paalma Foto: Viktor Burkivski

Montenegro linnas Ulcinjis algab kolmapäeval Föderatsiooni karikavõistluste II liiga Euro-Aafrika tsooni turniir, kus Eesti tennisenaiskond loositi ühte alagruppi Läti, Soome ja Tuneesiaga.

Kui Eesti koondises teeks kaasa Kaia Kanepi ja Anett Kontaveit, oleksid ilmselt kõik vastased võidetavad, ühe tippmängija kaasategemisel oleks Eesti ka mitmest vastasest potentsiaalselt parem, kuid koosseisus Eva Paalma, Tatjana Vorobjova, Julia Matojan ja Erika Hendsel on Eesti kahjuks autsaider, sest WTA edetabelikohta pole kellelgi, vahendab tennis.ee.

Soome naiskonnas omab edetabelikohta (531.) vaid Piia Suomalainen, lisaks mängivad Ella Leivo, Tanja Tuomi ja Milka-Emilia Pasanen. Lätil ei tee kaasa maailma 147. reket Anastassia Sevastova, ent Diana Marcinkevica (249.) ja tõusva tähe Jelena Ostapenko (683.) vastu saab Eestil olema raske. Veel kuulub Läti naiskonda Laura Gulbe.

Tuneesia esireket Ons Jabeur võitis 2011. aastal Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste noorteturniiri ja asub WTA edetabelis 274. kohal. Nour Abbes, Yosr Elmi, ja Mouna Jebri ei oma edetabelikohta.

Reglement on selline, et kummagi alagrupi kaks paremat pääsevad poolfinaali, mille võitjad enam omavahel ei kohtu, sest mõlemad pääsevad järgmiseks aastaks I liigasse. Mõlema alagrupi kolmas ja neljas kohtuvad vastastikku omavahel ning kaotaja langeb III liigasse. Teises grupis mängivad Leedu, Kreeka, Montenegro ja Lõuna-Aafrika Vabariik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles