Eesti jalgpallur jäi koduklubi mängust eemale, kuna on värvipime

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall
Jalgpall Foto: SCANPIX

Rootsi esiliigas mängiva jalgpalliklubi IK Brage kapten Andi Toompuu jäi eilsest koduklubi 0:0 viigimängust Östersundiga kõrvale, kuna on värvipime.

Östersundi jalgpallurid võtsid Borlängesse kaasa mänguvormi, mille särk on punaste ja mustade triipudega, Brage kodumängude särk on roheliste ja mustade triipudega. Kuna klubi mõistis, et see paneb värvipimeda Toompuu raskesse olukorda, paluti luba mängida enda võõrsilvormiga ehk mustade särkidega, kuid kohtunik seda ei lubanud, vahendab Dagbladet.

«Arvan, et ta läks koju ja vaatas matši telekast. Ta oli ülimalt pettunud,» tunnistas Brage peatreener Conny Karlsson.

Värvipimedus on 29-aastase Toompuu, kellel on Transfermarkti andmetel nii Eesti kui Rootsi kodakondsus, jätnud mängust kõrvale ka varem – 2009. aastal jättis ta mängu pooleli, kui tema toonane koduklubi Assyriska kohtus Norrköpinguga, Toompuu meeskonnakaaslased kandsid siis siniseid ja vastased valgeid särke.

«Olen värvipime ja mul on raske, kui särgid on liiga sarnased, kuna ma ei tee erinevatel värvidel vahet. Pidin kõvasti pingutama, et mängijatel vahet teha,» tunnistas Toompuu toona, lisades, et eriti keeruline on tal punast ja rohelist eristada.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles