Võimas kreeklane vedas kaaslased võidule

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dimitris Diamantidis
Dimitris Diamantidis Foto: SCANPIX

Dimitrios Diamantidis – mees, kes on võimeline imedeks. Teisipäeva õhtul suutis ta oma imelisi võimeid taaskord demonstreerida. Just tema lauapõrkest tabanud kolmene tõi Euroliiga veerandfinaalseeria kolmandas kohtumises Ateena Panathinaikosele 65:63 võidu Barcelona üle. Panathinaikos juhib nüüd seeriat 2:1 ja on poolfinaalist vaid võidu kaugusel.

18 000 pealtvaataja ees toimunud kohtumist dikteerisid alguses väljakuperemehed, kuid kolmandal veerandajal tegi Barcelona leedulase Šarunas Jasikeviciuse eestvedamisel vägeva spurdi ja läksid ise juhtima. Ka lõpu eel oli Barcelona eduseisus, kuid siis haaras ohjad Diamantidis. Seni kolmese joone tagant neli korda mööda visanud mees tabas viimasel veerandajal kaugelt kaks korda, neist otsustava viske minut enne lõppu lauapõrkest. Lõpuks kogunes tema arvele 12 punkti.

Lõppskoori vormistas James Gisti vabavise. Lõpus jäi Barcelonal viis sekundit mängu päästmiseks, kuid Juan Carlos Navarro hädavise põrkus rõngasse. Navarro oli 17 punktiga ka Barcelona suurim korvikütt. Vanameister Jasikeviciuse arvele jäi 13 silma.

Madridi Real alistas Maccabi 69:57 ja võitis seeria 3:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles