36-aastane Žuravljov: usun, et mu lõppsõna on veel ütlemata

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eivo Žuravljov
Eivo Žuravljov Foto: Margus Ansu

Intervjuus Volley.ee-le räägib võrkpallur Eivo Žuravljov, et on 36-aastaselt endiselt heas vormis ning karjääri lõpule ei mõtle. Hetkel peab eelmisel hooajal Meistrite liigas mänginud mees läbirääkimisi ühe välisklubiga, kuid tunnistab, et ka kodulinnas Rakveres oleks taas hea mängida.

Eivo, lahkusid Tartust ootamatult, enne finaalmänge. Millega oled vahepeal tegelenud, mis ootab sind lähi- ja kaugemas tulevikus?

Tartust lahkumine oli võib olla tõesti ootamatu, aga nii me kahepoolselt kokku leppisime ja kommentaare seoses sellega ma anda ei soovi - ka selles leppisime kokku.

Vahepeal pole ma võrkpalliga kokku puutunud, küll aga meeldib mulle endiselt jooksmas käia.

Siin tahakski ära märkida, et peale hooaega saavad võrkpalliga tegeleda ainult koondislased. Oleks ju hea, kui leitaks ka teistele mängijatele mingi tegevus. Kui ma õieti mäletan, siis nt Soomes on (või oli vähemalt) mingi suveliiga. Seal said mängida ka need, kes ei esindanud koondist. Väga paljud mängijad istuvad ju niisama. Ainus väljund on rannavõrkpall, aga see ei sobi paljudele.

Oled 36. Tervis lubab veel tipptasemel mängida? Oled üks väheseid Eestis, kes on Euroopa Meistrite liigas mäginud. Sina kuulusid tänavusel hooajal Belgia Asse/Lenniki klubi põhitegelaste hulka. See oli meeldiv üllatus.

Mu tervis on igati korras. 36 pole ju mingi vanus ka. Minu arvamus siin on selline, et kui tahta, küll siis saab. Ma jõudsin Belgias olles enda meelest ideaalsesse vormi. Mu isiklikud tulemused olid väga head ja klubis oldi minuga väga rahul. Sellepärast oli sealt väga raske lahkuda.

Arvan, et su lõppsõna on veel ütlemata.

Usun samuti, et see on veel ütlemata. Ma ei tea hetkel veel öelda, mis saab järgmisel hooajal. Küll aga käivad läbirääkimised hetkel ühe välisklubiga. Samas poleks mul ka Eestis mängimise vastu midagi.

Milliste sõnadega iseloomustad Tartu meeskonna kevadist seisu?

Tartu meeskonda võiks iseloomustada kui väga ambitsioonikat võistkonda. Sel hooajal oli näha,et puudu jäi kogemustest ja kokkumängust, oli seal ju palju uusi mängijaid. Oma seisukohast võin öelda, et selle mõne kuuga ei leidnudki ma sidemängijaga õiget tunnetust. Belgias mängisin väga erineva sidemängijaga. Aga kui Tartu võistkond kokku jääb, siis ootan küll huviga järgmist hooaega.

Kas võib öelda, et mängud Küprosel ja Belgias sobisid sulle miskipärast paremini kui Eestis?

See ongi minu jaoks huvitav, et Küprosel ja Belgias leidsin ma oma koha ja tunde kohe. Siin julgen küll öelda, et neis riikides mulle mängimine sobis. Meistrite liiga jääb mulle kogu eluks meelde. Sain seal oma tööga hästi hakkama.

Mitmenda koha peale mängiks Eesti meister Selver Belgia meistrivõistlustel? Küprosel?

Vaadanud finaale, usun, et Selver saaks Belgias üsna kõrge koha. Vast mitte medalikoha, aga play offis mängiks kindlasti. Küprosel poleks Selveril midagi teha. Sealse liiga tippajad on möödanik, need jäävad kolme nelja aasta taha.

Rakveres, sinu kodukohas, valmistatakse ette uut meeskonda...

Kodulinnas oleks ju alati tore jälle mängida, kui ainult vanakestele seal kohta oleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles