Tartu korvpallinoored lõpetasid Eurohooaja 11. kohaga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salva/Rocki meeskond.
Salva/Rocki meeskond. Foto: Salva/Rock

Salva/Rocki U15 meeskond, mida täiendati nelja poisiga Virumaa Pallimängude Koolist, pidas oma viimased mängud selle hooaja Euroopa Noorte Korvpalliliiga (EYBL) etapil Riias. Viiest mängust teeniti kaks võitu ning hooaeg lõpetati kokkuvõttes 11. kohal.

12.-14. aprillini Riias peetud turniiril võitis Salva/Rock esimeses mängus Saraatovi meeskonda BC Avtodor 45:38. Kaupo Altsaarelt tartlaste parimana 15 punkti ja seda 100% visketabavuse juures. Orissaare Rockist meeskonda täiendama tulnud Tormi Niits oli lähedal kaksikduublile võttes maha 13 lauapalli ning visates üheksa punkti.

Edukalt jätkati ka reede õhtuses mängus, kus vastaseks oli S. Marciulionise BA asendusmeeskonnana üles antud Leedu tugevusel kolmas-neljas meeskond Klaipeda. Lisaajale läinud mängu saatus otsustati alles viimase sekundi viskega ning tartlased said kirja küll turniiriarvetuse välise, aga väärtusliku võidu skooriga 58:56.

Laupäeva esimeses kohtumises tuli aga alla vanduda turniiritabelis teisel kohal paiknevale Moskva Trintale tulemusega 43:75. Avaveerandajal tasavägisena püsinud kohtumises kaotati teine veerandaeg 5:31 ja nii oli ka mängu saatus otsustatud. Tormi Niits kogus sellegipoolest kaksikduubli 11 punkti ja 10 lauapalliga.

Päeva teine kohtumine Kaunase BC Aisciai meeskonnaga kulges samuti raskelt. Kogu põhiturniiri kolmas meeskond Aisciai võitis avaveerandaja 13:7 ning tegi ka kolmandal veerandajal suurema vahe sisse. Nii tuligi tartlastel tunnistada leedukate 39:56 paremust. Tartlastel kogusid Tormi Niits ja Ander Peiponen võrdselt seitse punkti.

Turniiri viimases mängus oli vastaseks taas Kaunase meeskond, sedakorda Sabonise KK oma. Kokkuvõttes neljandaks platseerunud korvpallilegendi kasvandikud võitsid avapoolaja 29:17 ja kuigi teisel poolajal mäng võrdsustus, siis mängu võitsid nad ikkagi kindlalt 58:46 ning tartlased said kirja oma etapi kolmanda kaotuse. Taas oli Salva/Rocki parim Tormi Niits 14 punkti ja 11 lauapalliga.

Kolme etapi ehk 15 peetud mänguga kogus Salva/Rock kuus võitu ja üheksa kaotust ning sellega asetuti 16 meeskonna konkurentsis 11. kohale. Finaalturniirile pääsesid esimesed kaheksa võistkonda ning tartlastel jäi sellest puudu üks-kaks võitu.

Meeskonna ühe treeneri Rein Raami sõnul oli viimane etapp kõige tugevamate vastastega. «Viimasel etapil olid meil kolm vastast üldarvestuse esinelikust. Üldarvestuse tagumine osa on tihe ja oleme sel hooajal võitnud ka eespool asuvaid meeskondi. Superfinaalikohast ei jäänud palju puudu – kaks võitu ja oleks koht kaheksa parema hulgas kindel,» sõnas Raam. «Sellegipoolest olid need väga vajalikud mängud ja poisid arenevad tsükli vältel silmnähtavalt. Loodame, et saame järgmise mängudetsükli ka kaasa teha. Virumaa Pallimängude Kooliga on meil olnud väga sujuv koostöö ja ka Orissaare Rockist täiendusena toodud Tormi Niits on meeskonda väga hästi sulandunud.»

Salva/Rock U15 meeskond mängis koosseisus: Kaupo Altsaar, Art Ross Aus, Jarmo Heitur, Caspar Kaschan, Robin Kivi, Sten Kuber (VPK), Uik Leete, Randel-Rainer Lille (VPK), Martin Metsis (VPK), Mirko-Merte Mikk, Tormi Niits, Kermo Pärn, Ander Peiponen, Riivo Siimon, Kristofer Veismann (VPK). Meeskonda juhendasid Toomas Kandimaa ja Rein Raam Rocki Korvpallikoolist ning Vaido Rego Virumaa Pallimängude Koolist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles