Safina: Nadal on mu iidol

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma esireket Dinara Safina.
Maailma esireket Dinara Safina. Foto: Reuters / Scanpix

Maailma esireket Dinara Safina püüab sel pühapäeval algavatel Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel võita oma karjääri esimene suure slämmi tiitel, tatari päritolu venelanna sõnul on tema inspiratsiooniks meeste esireket, liivakuningaks ristitud Rafael Nadal.

Mullu jõudis Safina küll Pariisis finaali, ent pidi seal tunnistama Ana Ivanovici paremust. Eile aga võitis ta Madridis teise järjestikuse turniiri ja loodab, et võitude seeria jätkub ka Pariisis, kirjutab Super Sport.

Nadal on Prantsusmaa lahtistel võidutsenud neli aastat järjest. «Nadal on minu iidol ja ma püüan tema moodi mängida,» avaldas 23-aastane Safina. «Austan teda väga ja tahan jõuda samale tasemele nagu tema.»

Safina tõusis maailma esireketiks aprilli lõpus, endise meeste maailma esinumbri Marat Safini noorem õde loodab, et tema viimaste nädalate edu vaigistab kriitikud, kes on teda nimetanud tenniseajaloo nõrgimaks esireketiks.

«Unistasin juba lapsena maailma esinumbriks tõusmisest, uskusin alati, et suudan seda teha,» rääkis Safina. «Pärast esireketiks saamist olen üha paremini mängima hakanud, naudin oma kohta edetabeli tipus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles