Katkise jalaluuga sõitnud raudmees Pütsep: trenni oli ju vaja teha

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Pütsep Tartu Grand Prix'l 2012. aastal.
Erki Pütsep Tartu Grand Prix'l 2012. aastal. Foto: Margus Ansu

Profirattur Erki Pütsep treenis ja sõitis mitu nädalat võidu katkise jalaluuga. «Kõik läks täkke ju – valus oli, aga treeningud said tehtud ning luu kasvas kah kenasti kokku,» teatas Pütsep rõõmsameelselt.

Õnnetus juhtus Uus-Meremaal, kus Läti profiklubi Alpha Baltic treeninglaagris viibis. Pütsep väänas siledal maal kõndides hüppeliigest. «Jalg läks paiste, aga ma olin varem ka hüppeliigest väänanud ja tont sest valu tugevusest aru saab. Arvasin, et vigastasin sidemeid. Arsti juurde polnud võimalik kohe minna, hiljem enam ei tahtnud – sain aru, et asi on tõsine, ent ma ei soovinud, et jalg kolmeks nädalaks kipsi pannakse. Trenni oli vaja teha.»

Kolm esimest päeva ei mahtunud Pütsepale sõiduking paistes jalga. «Neljandal päeva surusin vägisi. Läks!» muigas Pütsep. «Eks ma ühe jalaga pedaalisin. Lihased läksid sellest valusaks, aga süda sai koormuse kätte.»

Aprilli alguses, Sotši velotuuril, Pütsep kukkus ja sama jalg läks taas paiste. «Kaaslased irvitasid, et mul jalg suur kui elevandil. Valuga punnisin tuuri lõpuni, mingit määret panin jalale peale. Kodus otsustasin siiski arsti juurde minna ja sain teada, et mul oli pindluu katki olnud. Nüüd on luu terve. Jalg annab pisut veel tunda, aga paari-kolme nädala pärast peaks asi lõplikult korras olema.»

Arstid küll tõrelesid Pütsepaga, et nii ei tohi tervisega jamada, rattamees aga oli juhtunuga rahul: «Kõik sai ju korda. Ilma kipsita. Ma pole enam nii noor, et saan pausi pidada, pigem sõidan pooliku jalaga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles