Pärnu kuldne põlvkond särab siiani

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Argo Meresaar kuulub Pärnu võrkpalli kuldsesse põlvkonda, mis kerkis esile aastatuhande vahetuse paiku ning kust paljud on püsinud tippvõrkpallis siiani. Eesti koondise peatreeneri Avo Keele viimasesse valikusse mahtus koguni neli sellest meeskonnast pärit pallurit: sidemängija Kert Toobal (33), temporündaja Raimo Pajusalu (32), nurgaründaja Jaanus Nõmmsalu (32) ja diagonaalmängija kohal tegutsev Meresaar (33). Koondise tasemel on veel ka Kristjan Õuekallas (32), ent hooaja lõppedes keskendub ta jalavigastuse ravimisele. Huvitaval kombel mängis toona noorte meestega ühes võistkonnas ka Keel ise.

«Sellise koosluse tekkimises oli kindlasti omajagu õnne ja juhuste kokkulangevust,» arvas Meresaar. «Meil oli meeskond, kus igal kohal kindel mees, ja olid ka vahetused. Arengule aitas kaasa see, et saime juba noorena kõvasid mänge ning pidevalt koos olla.»

Meresaare hinnangul oli tegemist väga hea sisekliimaga ja ühtse seltskonnaga, kus jagus ka liidreid – Toobal, Nõmmsalu ja mõistagi ka Meresaar ise.

Sama seltskond on püsinud koondise tuumikuna alates 2000. aastate algusest. Meeste taset näitab seegi, et kahel korral on nende abiga jõutud EM-finaalturniirile. Eesti pallimängukoondiste puhul on tegemist silmapaistva saavutusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles