Jõhvi on korvpalli suurturniiriks valmis

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EYBLi logo.
EYBLi logo. Foto: sportiv.ee

Päev enne Jõhvi spordihallis esmakordselt Eestis toimuva Euroopa noorte korvpalliliiga superfinaali on Ida-Virumaa pealinnas kõik valmis suurturniiri võõrustamiseks.

Reede õhtul kell 17 kohtuvad esimeses poolfinaalis BC Himki ja BC Ventspils. Himki sai 13 võidu ja 2 kaotusega põhiturniiril esikoha, BC Ventspils pälvis 11 võidu ja 4 kaotusega neljanda koha. Põhiturniiri omavahelises mängus, mis peeti 15. septembril Jõhvis, sai Himki 66:56 võidu. KK HITO/Jõhvi peatreeneri sõnul on Himki mängus favoriit.

«Himki on väga korralikult komplekteeritud meeskond, kõikidel positsioonidel olemas vajalikud mängijatüübid, mängivad distsiplineeritult, paljud neist kuuluvad Venemaa noortekoondistesse U20 ja U19 vanuseklassis,» sõnas Sternhof, kelle arvates ei puudu aga oma šanss ka Läti klubil. «Kui kõik paremad mängijad terved, siis on neil koosseisu küll, et Himkile poolfinaalis vastu hakata. Põhiturniiril oli Ventspils vigastustega hädas.»

Reede õhtu teises kohtumises on kell 19 vastamisi 12 võidu ja 3 kaotusega põhiturniiril teise koha saanud KK HITO/Jõhvi ja samade näitajatega kolmas olnud Riia VEF. 23. novembril Riias peetud põhiturniiri kohtumises sai HITO/Jõhvi 59:56 võidu. Priit Sternhofi ütles, et VEF on väga ühtlase koosseisuga meeskond. «Paljud neist on Läti noortekoondiste mängumehed, kes on saanud kogemusi Läti meistriliigast, viskavad hästi ja tahavad kiirelt mängida. Omaette kvaliteedi näitaja on see, et põhiturniiril võitsid nad Himkit.»

Poolfinaalide kaotajad selgitavad laupäeval kell 11 pronksmedalite omaniku. Kell 13 algab finaalmäng. Finaalturniiril osalevatest klubidest mängisid eelmisel aastal superfinaalis Eesti ja Venemaa klubi, KK HITO/Jõhvi sai siis teise ja neile poolfinaalis kaotanud BC Himki pidi leppima neljanda kohaga, mis ühtlasi põhjustas meeskonnas  treenerivahetuse. Eelnevatest hooaegadest on selles klassis BC Ventspilsil ette näidata hõbemedalid hooajast 2009/2010, Himkil on kirjas turniirivõit hooajast 2007/2008, kui selles vanuseklassis jagati Euroopa noorte korvpalliliigas medaleid esmakordselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles