Sportland Arena sai taas maksimaalselt hea hinnangu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sportland Arena
Sportland Arena Foto: Karli Saul

Sportland Arena jalgpallistaadioni kunstmurukate läbis ülevaatuse, mille tulemusel otsustas Rahvusvaheline Jalgpalli Liit FIFA sellele taas väljastada maailma kõige kõrgema ehk kahe tärni sertifikaadi.

FIFA kõrgeima kategooria väljastamisele eelnes nagu mullugi põhjalik test, mille viis läbi FIFA poolt kinnitatud sõltumatu testlabor ISA Sport. Testi käigus kontrolliti väljaku täitekihi ja täitekummi paksust ja ühtlast paiknemist, aluskatte elastkihti, vee läbilaskvust, kunstmurukatte materjalide sertifikaate ning võeti proov nii kummikattest, liivakihist kui ka kunstmurust.

Lisaks kontrolliti väljaku omadusi - palli veeremist erinevates väljaku osades ja erinevates suundades, palli põrkamist nii otse kui ka nurga all, milleks oli testijatel spetsiaalne tehnikaga ühendatud pall, ning katte haakuvust, mida kontrolliti spetsiaalse saapaga.

«Kahe tärni litsents väljastakse üheks aastaks, mis tähendab, et samasuguse testi läbib Sportland Arena kunstmurukate ka järgmisel aastal. Vahepeal tuleb meil aga suurt rõhku panna hooldusele, et katte väga hea tase säiliks,» selgitas Eesti Jalgpalli Liidu infrastruktuuri juht Targo Kaldoja.

FIFA kahe tärni sertifikaadi saanud kunstmurukattel võib mängida kõiki rahvusvahelisi kohtumisi, milleks peab olema vastav tribüün: alla 1500 istekohaga tribüüni puhul võib pidada noorte ja naiste valiksarja mänge, 1500-kohalise tribüüni puhul ka U-21 valikmänge ja klubide eurosarja kohtumisi ning alates 4500 isekohast ka meeste A-koondise valikkohtumisi.

«Tulevikus soovime Sportland Arena välja ehitada staadioniks, mis vastaks vajadusel meeste A-koondise valiksarja mängude tingimustele,» märkis Targo Kaldoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles