Ujujad tahavad esindus­basseini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tondiraba jäähalli ehitus algas sellel nädalal. Samasse spordikompleksi peaks kerkima ka ujumisbassein.
Tondiraba jäähalli ehitus algas sellel nädalal. Samasse spordikompleksi peaks kerkima ka ujumisbassein. Foto: Arhitektuuribüroo Kadarik Tüür

Eesti ujumiskoondise peatreeneri Riho Aljandi sõnul pole ujujatel vahet, kas 50 m bassein ehitataks TTÜ spordihoone juurde või Lasnamäele Tondirabasse rajatavasse spordikompleksi. Küll aga on Aljand seda meelt, et kui juba, siis juba ehk mõistlik oleks ehitada korralik ujula, kus lisaks pikale basseinile on ka 25 m vann.

«Olen aru saanud, et räägitakse kahest kohast, osa tahab ujulat TTÜ juurde ja osa Lasnamäele. Meid huvitab, et oleks kümnerajaline 50 m bassein ja selle kõrval soovitavalt kaheksa rajaga 25 m bassein,» sõnas Aljand. «Siis oleks meil Eestis üks korralik esindusbassein. Ma ei tea täpselt, kas TTÜ kõrval oleks nii palju ehitusmaad, et seda teha, kui ainuke sobiv koht on Tondiraba, siis olgu seal.»

«Ainult 50 m basseinist ei piisa, tiitlivõistlustel on soojendusbassein kõige tähtsam tingimus, ilma selleta pole lootustki korraldusõigust saada,» lisas Aljand.

Kui ihaldatud ujula valmiks, on Aljandi hinnangul Eestil reaalne võimalus saada EMi korraldamise õigus. «See on suhteliselt tõenäoline,» arvas ta. «Aga praegu pole me taotlemise peale mõelnud, seda on mõistlik teha alles siis, kui on kopp maas ja teada, mis ajaks kompleks valmib.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles