Bostoni pommimees tahtis USA värvides olümpial poksida

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paari aasta tagune artikkel poksilootusest Tamerlan Tsarnajevist.
Paari aasta tagune artikkel poksilootusest Tamerlan Tsarnajevist. Foto: Twitter / djessrow

Tamerlan Tsarnajev, üks kahest Bostoni pommiplahvatustes kahtlustatavast vennast, oli usin poksija, kes lootis olümpiamängudel USA värvides võistelda.

Kolme inimese elu nõudnud terrorirünnaku korraldanud Tamerlan hukkus tulevahetuses politseinikega, tema vend Džohhar on samuti vahistatud. Tamerlani plaanid paljastusid aga tänu sellele, et avalikkuse ette on jõudnud tema fotopäevik. Selles võib näha pilte, kus noormees võistleb 2009. aastal Salt Lake Citys peetud amatööride raskekaaluvõistlustel.

Pildiallkirjade järgi otsustades lootis ta esineda poksiringis piisavalt hästi, et teenida välja USA kodakondsus. «Tamerlan ütleb, et kuni tema sünnimaa Tšetšeenia pole iseseisvaks saanud, võistleb ta parema meelega Ameerika Ühendriikide kui Venemaa eest,» on ühe pildi all kirjas. «Mul pole ainsatki ameeriklasest sõpra. Ma ei mõista neid,» lisas teine.

Allkirjaga «Poksin passi nimel» ilmusid fotod ka 2010. aastal ühes Bostoni üliõpilasajakirjas. Ajakirja kujundanud Daniel Essrow kinnitas samuti, et Tsarnajevi siht oli pääseda USA olümpiakoondisesse. Tamerlan olevat ennast kirjeldanud väga usklikuna, samuti oli ta täielikult loobunud alkoholist ja nikotiinist.

Profipoksija Evan Rodriguez lausus Yahho! Sportsile, et Tamerlan oli 2010. aastal Bostonis toimunud Wai Kru MMA-võistluste eel tema sparringupartneriks. «Meil sündis esmaspäeval, 15. aprillil laps ning olime sünnitusmajas, kui nägime telerist uudist pommiplahvatuste kohta. On väga kummaline mõelda, et ma teadsin seda meest ja olin temaga juttu ajanud. Me polnud sõbrad, aga suhtlesime. Raske on praegu sellele isegi mõelda, teades, mida see argpüks tegi,» nentis Rodriguez.

«Ta oli natuke ülbevõitu, üsna enesekindel. Ja ta käis sõjaväelaslikult riides. Mitte sõjaväeriietes, aga kõrgete saabastega, särk pükstesse topitud – see mõjus sõjaväelaslikult,» lisas Rodriguez. Samasugused tunded valdasid ka endist UFC võitlejat John Howardit, kes samal Bostoni võistlusel koos Tamerlaniga treenis.

«Veider, aga me olime sparringupartnerid. Ühes trennis lõin tal ninaluu puruks ja vabandasin pärast seda vist küll oma 20-30 korda. Nüüd soovin seda meenutades, et oleksin teda edasi kolkinud. Aga õnneks on kaos möödas. Tema vend on vahi all ja ta ise on surnud,» nentis Howard.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles