Eesti hokikoondis sai Leedult hirmsa sauna ja langes tagasi II divisjoni

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jäähokikoondis.
Eesti jäähokikoondis. Foto: Toomas Tatar

Eesti jäähokikoondis kaotas Ukrainas Donetskis peetud MMi I divisjoni turniiri viimases otsustavas mängus Leedule koguni 3:12 (1:1, 2:3, 0:8) ja langes järgmiseks hooajaks taas II divisjoni.

Enne tänast viimast vooru olid nii Eesti kui ka Leedu turniiril võiduta ning püsimajäämine või väljalangemine sõltus seega puhtalt omavahelisest kohtumisest. Leedu asus mängu juhtima, kui avakolmandikust oli möödunud 12.34 - täpne oli Algimantas Visockas. Eestil õnnestus aga arvulisest ülekaalust viigistada, kui kolmandiku lõpuni oli jäänud vaid kolm sekundit. Värava sai kirja Jan Rajevski.

Väravatesajuks läks teise kolmandiku keskpaigas. Esmalt asus Eesti Aleksei Sibirtsevi tabamusest 2:1 juhtima, kuid Aivaras Bendzius kasutas vaid poolteist minutit hiljem ära arvulise ülekaalu. 44 sekundit hiljem oli Eesti Aleksandr Kuznetsovi tabamusest uuesti ees, kuid Aimas Fiscevas viigistas jälle kiirelt. Poolteist minutit enne kolmandiku lõppu sai Fiscevas kirja oma teise tabamuse ja pausile mindi Leedu 4:3 eduseisul.

Viimane kolmandikaeg kujunes Eestile aga täielikuks õudusunenäoks. Mängitud oli 45.13, kui Daniel Bogdziul tegi Leedu eduseisuks 5:3. Kolm ja pool minutit hiljem kasvatas Fiscevas arvulisest vähemusest Leedu eduseisu veelgi. Möödus vähem kui kaks minutit ja Fiscevas oli jälle täpne. Seisul 3:7 vahetas Eesti väravavahti, kuid Roman Sumihhini asemel postide vahele tulnud Villem-Henrik Koitmaa pidi juba vähem kui kahe minuti pärast samuti litri oma võrgust välja korjama.

Leedu enam tagasi ei vaadanudki - 54. minutil viskas Darius Pliskauskas 9:3, minut hiljem sai Fiscevas arvulisest ülekaalust kirja juba oma kuuenda värava. 24 sekundit hiljem oli jälle täpne Pliskauskas ning kui mängitud oli 56.51, vormistas Dovydas Kulevicius lõppseisu 12:3.

Eesti mängib seega järgmisel hooajal taas II divisjonis, kust alles mullu kõrgemasse divisjoni tõusti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles