Tennisetäht kritiseerib ajuvaba dopingusüsteemi: ma vallandaks selle väljamõtlejad

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tomas Berdych
Tomas Berdych Foto: SCANPIX

Maailma meeste tenniseedetabelis 6. kohta hoidev tšehh Tomas Berdych pole karvavõrdki rahul dopingukontrolli süsteemiga.

«Praegune süsteem? Ma ei tea, kuidas see teistele tundub, aga minu meelest ei toimi see üldse. Ma pean absoluutselt iga päeva andma aru, kus ma parasjagu viibin. Olen teinud seda juba kolm või neli aastat järjest, aga mind on võistluseväliselt kontrollitud selle aja jooksul ainult kaks korda,» pahvatas Berdych.

«Seega, miks ma pean endast pidevalt raporteerima, kui nad on mind testinud nelja aasta jooksul vaid kaks korda? See on täiesti ajuvaba!» lisas Berdych.

Rahvusvahelise Tennise Föderatsiooni reeglite kohaselt peab iga tennisist andma iga päev teada, kus ta vähemalt ühe tunni jooksul sel päeval viibib.

«Kui ma oleks olnud otsustaja ning keegi oleks mulle sellise süsteemi välja pakkunud, oleks ma need inimesed kohe vallandanud. See süsteem on kohutav!» lajatas tšehh.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles