Thomas Alsgaard tuleb 41-aastasena tippsporti tagasi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomas Alsgaard 2003. aastal Val di Fiemme MMil võidetud 30 km distantsi kuldmedaliga.
Thomas Alsgaard 2003. aastal Val di Fiemme MMil võidetud 30 km distantsi kuldmedaliga. Foto: SCANPIX

Norra vanameister Thomas Alsgaard loobus tööst Norra televisioonis ja pürib 41-aastaselt taas võistlusradadele.

Alsgaard ei sihi siiski pääsu Norra MM-koondisesse, vaid tahab midagi ära teha pikkadel distantsidel. «Alates septembrist olen olnud omadega täiesti läbi. Detsembris viibisin kodus 7-8 päeva, jaanuaris vaid neli-viis päeva. Lõpuks jäin lihtsalt haigeks. Kevadel küsisin endalt – mida sa õigupoolest teha tahad?» kirjeldas Alsgaard väljaandele VG seda, kuidas ta üritas kombineerida suusatamist ja tööd telekanali NRK ekspertkommentaatorina.

Vastus oli lihtne: loobumine teletööst, et ennast taas vormi ajada. «Tahan aasta aega rahulikult võtta. Olen stardis Vasaloppetil, Birkebeineril, Marcialongal ja teistel olulisematel võistlustel. Vihkan sõna comeback. Aga mõnes mõttes on tegu just sellega. Ärge siiski oodake, et ma olümpiale pürgiksin,» lisas Alsgaard.

41-aastasena leiab ta, et on võimeline veel aastaid tipptasemel sõitma. «Anders Aukland on minu vanune ja tal on rohkem motivatsiooni kui enamikul noortel. Ja mis oleks mõistlikum kui oma unistuste jahtimine? Suusatamine on mu süda ja hing, vanus pole mingi piir. Võime Andersiga veel kümme aastat tipus püsida,» avaldas ta usku.

Alsgaard võitis individuaalse olümpiakulla 1994. aastal Lillehammeris 30 km distantsil, 1998. aastal Naganos jälitussõidus ja 2002. aastal Salt Lake Citys samuti jälitussõidus. Lisaks on tal kolme teatesõidu olümpiakulda ning kaks individuaalset ja neli meeskondlikku MM-kulda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles