Suur matš tulekul: Klitško ja Povetkin kohtuvad augusti viimasel päeval

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško.
Vladimir Klitško. Foto: SCANPIX

Profipoksi raskekaalu kauaoodatud tiitlimatš Vladimir Klitško ja Aleksandr Povetkini vahel on viimaks ometi teoks saamas – Povetkini poole kinnitusel toimub see 31. augustil Moskvas.

Matši korraldamise õiguse võitis Povetkini promootor Vladimir Hrjunov. Väidetava kokkuleppe kohaselt saab Klitško 75 protsenti auhinnarahadest ja Povetkinile kuulub ülejäänud veerand. Seni takistaski matši toimumist eeskätt rahaküsimus – Povetkin nõudis endale esialgu poolt kogusummast, Klitško leer keeldus aga kategooriliselt nii suurt osa rahast loovutamast.

Ka Hrjunovi saamise matši korraldajaks otsustas puhtalt raha, sest Povetkini promootoril oli lauale lüüa 23,2 miljonit dollarit. Seda on peaaegu kaks korda rohkem kui suutsid üheskoos kokku ajada Povetkinit Saksamaal esindav Sauerlandi tall (6 miljonit dollarit) ja vendadele Klitškodele kuuluv promootorfirma K2 (7,1 miljonit dollarit).

Povetkin ja Klitško poksivad WBA raskekaalu MM-tiitlile. Hetkel hoiab seda enda käes Povetkin, kes alistas 2011. aasta augustis eelmise meistri Ruslan Tšagajevi. Täpselt sama tiitli oli Klitško teeninud kuu aega varen, saades jagu David Hayest, kuid WBA otsustas toona edutada ukrainlase «supertšempioni» staatusesse ja jätta tiitli sellega vakantseks.

Kõigepealt kaitseb Klitško siiski 4. mail vabatahtlikult oma WBA, IBO ja WBFi tiitleid itaallase Francesco Pianeta vastu. 28-aastane itaallane on pidanud 29 profimatši ning pole kaotanud ainsatki. Povetkin kohtub aga kaks nädalat hiljem poolaka Andzej Wawrzykiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles