Spordimaailma raputavas dopinguloos saabub selgus kuu lõpuks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopinguvõrgustiku loomises süüdistatav Eufemiano Fuentes.
Dopinguvõrgustiku loomises süüdistatav Eufemiano Fuentes. Foto: SCANPIX

Maailma rattasporti raputanud Hispaania doktori Eufemiano Fuentese ja tema nelja kaaskohtualuse süüasi, mis on toonud karistusi mitmele tippratturile, saab punkti 30. aprillil.

Skandaal nimega «Operacion Puerto» sai alguse juba 2006. aastal, kui politsei leidis läbiotsimiste käigus anaboolseid steroide, keelatud vereülekanneteks vajalikke aparaate ja verekotte. Doktor Fuentese klientide seas oli hulk edukaid profirattureid, näiteks veebruaris tema vastu tunnistusi andnud ameeriklane Tyler Hamilton. Fuentesel oli süüdistajate väitel sidemeid ka paljude muude alade tippudega.

Fuentes on ise dopinguga manipuleerimist eitanud, kuid kinnitas, et tema klientide seas on jalgpallureid, tennisiste, kergejõustiklasi ja poksijaid. Lisaks otsuse väljakuulutamisele teatab kohtunik aprilli viimasel päeval ka, kas maailma antidopinguagentuur WADA saab soovitud juurdepääsu sportlaste verekottidele. Hispaania loodab protsessi abiga tõestada, et riigis suhtutakse dopinguvastasesse võitlusesse tõsiselt. See kuvand aitaks Madridil edukamalt võistelda 2020. aasta suveolümpia korraldamise nimel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles