Budõlini juhendatav koondis alustab täna EMi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Padar
Martin Padar Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Täna algab Ungaris Budapestis täiskasvanute judo EM, kuhu sõitis ka kaheksaliikmeline Eesti koondis, kus eesotsas uus peatreener Aleksei Budõlin.

Sellel aastal on Eesti judokoondis esindatud ainult meesjudokatega. Eesti koondise liikmetest on esimesel võistluspäeval ainukesena maadlemas Elnur Aliev (-60kg). 2012. aastast on Alievil ette näidata Tampere Euroopa Karikaetapi hõbemedal ning Minski EK etapi pronksmedal.  Lisaks on ta sel hooajal häid tulemusi näidanud, saavutades märtsi alguses Varssavi European Openil viienda koha. Alievi esimeseks vastaseks on Küprose judoka Irodotos Kelpis ning võidu korral ootab teises ringis ees britt Ashley Mckenzie.

Lohutusringides maadlemiseks peavad võistlejad jõudma veerandfinaali ehk kaheksa parima judoka hulka ning siis on võimalus maadelda maksimaalselt kolmanda koha peale. 

Reedel ja laupäeval on võistlemas ülejäänud seitse judokat: Künter Rothberg (-73kg), Georgi Ladõgin ja Jevgeni Salejev (mõlemad -81kg), Aleksandr Marmeljuk (-90kg), Grigori Minaškin (-100kg) ning raskekaallased Juhan Mettis ning Martin Padar (+100kg). Pühapäeval leiab küll aset võistkondlik võistlus,aga Eesti koondis sel aastal seal ei osale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles