Elnur Alijev kaotas EMil teises ringis

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elnur Aliev (valges).
Elnur Aliev (valges). Foto: Liis Treimann / Postimees

Elnur Alijev kaotas täna Ungaris Budapestis alanud judo EMil teises ringis britt Ashley McKenziele.

Alijev sai matši alguses kaks karistust passiivsuse eest, kuid kogus ennast kiiresti ja sooritas kahe ja poole minuti peal wazari väärilise heite. Seejärel mängis McKenzie taktikaliselt sobivalt ning surus oma maadluse peale, jätmata Alijevile võimalust talle sobivat haaret võtta. Järgneva pooleteise minuti jooksul sai Alijev veel kaks karistust. Judos annavad neli karistust, mis ongi karistuste maksimum, kokku hansokumake ning see tõi Alijevile kaotuse.

Esimeses matšis jäi Alijev (-60kg) algul kaotusseisu, kuna kohtunikud andsid talle sobimatu haarde pärast karistuse. Seejärel sai aga vastane järjest kaks karistust ning Alijev oli seega eduseisus. Kui viieminutilisest matšist oli maadeldud kolm, viskas Alijev konkurendi kindlalt ipponile ning pääses teise ringi.

Reedel on Eesti koondislastest võistlemas varasem EMi pronksmedali omanik Künter Rothberg (-73kg) ning kehakaalus -81kg Jevgeni Salejev ning Georgi Ladõgin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles