Kõrvemaa Kevadjooksul stardivad valitsevad Eesti meistrid maratonijooksus

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Talts
Evelin Talts Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Homme toimub RMK Kõrvemaa Kevadjooks, kuhu oodatakse rekordarvu jooksusõpru. Eeldatavate favoriitidena asuvad 16 km starti  valitsevad Eesti meistrid maratonijooksus Viljar Vallimäe ja Evelin Talts. Korraldajad ootavad tempokat võistlust, sest tänavu kasutatav rada on kiirem kui mullune marsruut.

Meestest heitlevad Viljar Vallimäega poodiumikohtade nimel veel kindlasti Ilja Nikolajev, vanameister Vjatšeslav Košelev ja Andrus Lein. Naistest pakuvad Evelin Taltsile tugevat konkurentsi võistluse kolmekordne võitja Olga Andrejeva, RMK Kõrvemaa Nelikürituse mullune võitja Signe Parm, Heleri Kivil ja Grete Tõnne.

Nii tippudel kui harrastajatel soovitab Kõrvemaa Kevadjooksu peakorraldaja Mati Lilliallik aegsasti kohal olla. «Nii jõuab rahulikult autole parkimiskoha leida, riietuda, stardimaterjalid välja võtta ja loomulikult oma lapsed lastejooksule viia,» lisas ta.

Autoga saabujad saavad parkida selleks ettenähtud kohtades Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskuse ümbruses. Parkimist ja liiklust korraldavad AS Ühisteenused reguleerijad, kelle märguanded ja soovitused tagavad sujuvama liikluskorralduse. Kõigile Piibe maantee 30.-32. kilomeetril liiklejaile kehtib ohutuse tagamiseks piirkiirus 50 km/h.

Kõrvemaa Kevadjooksule saab registreeruda täna kella 16ni internetiaadressil www.jooks.ee või kohapeal võistluspäeva hommikul võistluskeskuse sekretariaadis.

RMK Kõrvemaa Kevadjooksu organiseerib Spordiürituste Korraldamise Klubi. Mullu osales nende poolt läbi viidud 8 rahvaspordisündmusel 39 528 liikumisharrastajat 37 riigist. Sellega ollakse teist aastat järjest regiooni suurim rahva- ja tervisespordiürituste läbiviija.

Põhja-Eesti suurim perespordisari, neljast üritusest koosnev Kõrvemaa Neliküritus, tõi mullu suusa-, jooksu-, triatloni- ja rattaradadele kokku 3 536 harrastajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles