Alkoholiga liialdanud hokimehed said karistused teada

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Mölder
Jaan Mölder Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Eesti jäähokiliidu juhatus määras karistused koondise liikmetele, kes purjutasid esmalt juba turniiri ajal Ukrainas ja seejärel ka turniirilt naastes, saabudes Tallinna Lennujaama ebakaines olekus.

Suurim patune Maksim Ivanov, kes kõrvaldati meeskonna koosseisust juba turniiri ajal, sai kaheaastase võistluskeelu, millest teine aasta on tingimisi. Aasta aega ei tohi koondise särki kanda Sergei Ivanov, Sergei Novikov, Artjom Rumjantsev, Anatoli Jakovlev ja Filipp Švarõgin. Rahatrahvi meestele ei määratud, kuid hokiliidu presidendi Jaan Möldri sõnul kaalub sekretariaat režiimirikkujatelt reisikulude sissenõudmise võimalust.

«See teema on võib-olla ajakirjanduses natuke üle paisutatud, sest selliseid asju hokimeestega ikka juhtub – meenutame kas või kodumaale naasnud võidukat Soome koondist või siis Venemaa noortekoondist, keda ei lastud mullu Kanadas lennukilegi,» viitas Mölder Postimehega rääkides varasematele intsidentidele. «Kui arvestada, et dopingu eest määratakse kaheaastane karistus, siis meie otsus oli selline.»

Samas märkis Mölder, et toimunust tasub õppida mitte ainult hokiliidul. «See on keeruline teema, mida tuleb laiemalt vaadata. Olen viimastel päevadel rääkinud ka teiste alaliitude esindajatega ja võib-olla peame hakkama edaspidi lepingutesse spordimeheliku käitumise punkti sisse kirjutama. Kuid ehk peegeldab juhtunu ka spordi ja laiemalt ühiskonna hetkeseisukorda,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles