Itaalia jalgpalliliiga legend Batistuta: kadestan Tottit

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gabriel Batistuta Argentina koondise särgis
Gabriel Batistuta Argentina koondise särgis Foto: SCANPIX

Itaalia jalgpalliliiga ajaloo üks kardetuim ründaja Gabriel Batistuta tõdes Itaalia meediale antud usutluses, et kadestab endist klubikaaslast Francesco Tottit.

«Ma kadestan Tottit, kuna ta mängib siiamaani. Loomulikult on mul samal ajal hea meel, et ta saab seda fantastilist spordiala nautida,» ütles koos Tottiga 2001. aastal AS Roma Itaalia meistriks tüürinud Batistuta. «Tottiga koos oli nii lihtne mängida – ta tegi kõike nii hästi ja nii selgelt. Aga kui ma mänginuks Totti praeguse versiooniga, löönuks ma Roma eest veel rohkem väravaid.»

Argentina koondise läbi aegade suurim väravakütt Batistuta saabus Itaaliasse 1991. aastal, kui liitus Fiorentinaga. Hoolimata Madridi Reali, Manchester Unitedi ja teiste Euroopa suurklubide huvist, jäi Batistuta alati Fiorentinale truuks. Legendaarse ründaja pani klubist lahkuma alles tüli juhtkonnaga.

2000. aasta suvel lahkus Batistuta Fiorentinast AS Romasse. Ta tõusis järgmisel hooajal 20 tabamusega Roma suurimaks väravakütiks ning aitas klubil üle 18 aasta taas Itaalia meistritiitlini. Batistuta ja Totti mängisid tiitlivõidu juures võtmerolli.

Praegu 44-aastane Batistuta lõpetas karjääri 2005. aastal, kuid 36-aastane Totti mängib Romas endiselt olulist rolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles