Uskumatu video: jalgpallikohtunik peksis Vassiljevi koduklubi noormängijat

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik Musa Kadõrov (kollases) läks kallale Permi Amkari mängijale Ilja Kritšmarile.
Kohtunik Musa Kadõrov (kollases) läks kallale Permi Amkari mängijale Ilja Kritšmarile. Foto: Ekraanitõmmis videost

Venemaa jalgpalli reservliiga mängus Permi Amkari ja Groznõi Tereki meeskonna vahel leidis aset ennenägematu intsident, kui kohtunik Musa Kadõrov läks kallale Amkari mängijale Ilja Kritšmarile.

Väljakukohtunik oli vaevalt jõudnud Groznõis peetud kohtumise lõppenuks vilistada, kui joonekohtunikuna tegutsenud Kadõrov lipu käest viskas ja 18-aastast Kritšmari ründas. «Hakkasin vahetusmeeste pingi poole sammuma, kui järsku keegi mind selja tagant lõi, lükkas mu pikali ja hakkas mind peksma. Ka Tereki mängijad ründasid mind – keegi haaras mul kõrist ja keegi teine lõi mul näo veriseks,» kirjeldas Kritšmar toimunut Sport Ekspressile.

Venemaa mängijate ühendus nõuab lisaks Kadõrovile ka Tereki mängijate karistamist. «Neile oleks sobiv karistus see, kui meeskonnal keelataks kodumängude pidamine Tšetšeenias,» kommenteeris ühenduse peasekretär Nikolai Grammatikov.

32-aastane Kadõrov, keda peetakse üheks Venemaa lootustandvamaks noortekohtunikuks, nägi toimunut aga hoopis teises valguses. «Ilja Kritšmar solvas mind alates teise poolaja avaminutist järjepidevalt rahvuslikul pinnal. Ta üritas mind ilmselt sihilikult provotseerida, aga ma ei teinud mängu ajal midagi, et kohtumist mitte katkestada,» selgitas Kadõrov Sport-Ekspressile.

«Lõpuvile kõlades lükkasin teda, ta kukkus, aga hakkas siis ise mind jalgadega peksma. Mina talle viga teinud – hoopis minul on sinikad ja marrastused,» lisas Kadõrov. «Arvan, et mitte keegi poleks suutnud selliste perekonna vastu suunatud solvangute järel rahulikuks jääda.»

Sport-Ekspress uuris, miks Kadõrov ei pöördunud Kritšmari korralekutsumiseks peakohtuniku Junus Koško poole. «Pöördusin, aga ta ei teinud minust välja!» teatas kohtunik seepeale. «Ütlesin talle kolm korda, et Permi mängija solvab mind. Palusin, et ta mängijat hoiataks, aga ta ei teinud midagi!»

Kadõrov lükkas ümber ka Amkari duubelmeeskonna treeneri Konstantin Paramonovi väite, nagu oleks kohtunik teda pärast mängu riietusruumide juures ähvardanud. «See on vale, ma ei solvanud mitte kedagi – ei Permi jalgpallureid ega klubi juhtkonda,» lausus ta.

Distsiplinaarkomisjon karistas Kadõrovit karmilt – ta ei tohi enam iial jalgpalliväljakutel õigust mõista. «Minu karistus vastab mu teole, võtan selle vastu. Vabandan kohtunike kogu ees. Kritšmarilt ma aga vabandust ei vaja – las see, mida ta tegi, jääda tema südametunnistusele!» teatas Kadõrov.

Permi Amkari esindusmeeskonnas pallib ka Eesti jalgpallikoondise raudvara Konstantin Vassiljev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles