BC Kalev/Cramo peatreener: on aprilli lõpp ja seis pole hea

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Sokk (vasakul), Frank Elegar (nr 15) ja Tyshawn Abbott (nr 10) olid Kalevi võidu põhiarhitektid.
Tanel Sokk (vasakul), Frank Elegar (nr 15) ja Tyshawn Abbott (nr 10) olid Kalevi võidu põhiarhitektid. Foto: Mihkel Maripuu

Väljakutäis tualettpaberirulle, rohkelt vigu ja emotsioone – selline oli meistriliiga teine poolfinaal TYCO Rapla ja Kalev/Cramo vahel.

Nagu ka seeria avamängus, otsustati Eesti meistriliiga poolfinaali teise kohtumise saatus alles viimastel sekunditel – Kalev/Cramo sai 75:73 võidu ja asus seeriat 2:0 juhtima. Avavile kõlades viskasid Rapla meeskonna poolehoidjad kogu väljaku täis tualettpaberirulle ja kohtunikud olid sunnitud mängu katkestama, kuni valge mass koristatud sai. «Olen seda hooaja algusest saati teha tahtnud, aga polnud õiget aega. Eks ma üritan kogu aeg midagi uut ja huvitavat välja mõelda,» sõnas TYCO Rapla mänedžer Jaak Karp.

Avapoolaja lõpus säras Rap­la poolel Martin Paasoja, kes viskas mitu olulist korvi ning tabas poolaja lõpus viimasel sekundil ülikeerulise viske ja Rapla oli ees 41:32. Kalevit vedasid leegionärid Frank Elegar ja Ty Abbott ning Tanel Sokk.  

Rapla dikteeris pea kogu kohtumist, ent lõpp läks ikka käest. Paarkümmend sekundit jäi mängida ja rahvas saalis seisis püsti, Rapla mängujuht Rait-Riivo Laane tabas kolmese ja tablool oli 72:71 kalevlaste kasuks. Pärast Frank Elegari vabaviskeid oli pealinna klubi peal 74:71 ja Raplal kasutada time-out. Rapla vajanuks kolmest, ent Raido Ringmets tabas rünnakuaja lõppedes korvi alt – 73:74. Mängida kaks sekundit ja Tanel Soku vabavise tegi lõppseisuks 75:73.

«See ei olnud lahendus, mis me olime kokku leppinud,» tunnistas kaotajate peatreener Indrek Ruut pettunult. «Aga ma ei süüdista kedagi, lõpp läks käest suuresti väsimuse tõttu.» Raplal langes viie veaga pingile koguni kolm põhimeest. «30 minutit suutsime mängida, ent lõpus oli kumm täitsa tühi ja meie tegutsemine muutus ümmarguseks,» sõnas 34 minutit mänginud Laane.

Juba avapoolaja lõpuks kaelas olnud lipsust vabanenud emotsionaalne Kalev/Cramo juhendaja Alar Varrak tunnistas, et tiitlikaitsjal probleeme jagub. «On aprilli lõpp ja seis pole hea. Teadsime, mis meid ootab, aga ikka polnud valmis,» sõnas ta. «Mehed võtsid palju emotsioone kaasa eelmisest kohtumisest, mida kõik koos lindilt vaatasime, ja seal oli nii mõndagi mõtlemapanevat, kuid püüan diplomaatiliseks jääda,» sõnas Varrak. Kalev/Cramo sai kolm tehnilist.

Peatreeneri sõnul tahetakse mängida kümnekesi, ent välja ei tule. «Kui mängime kümne mehega, lööb see meie rütmi segamini nii kaitses kui rünnakul. Samas seitsmekesi on väga raske pikki seeriaid mängida,» ütles Varrak. «Rapla mängib suure isuga ega anna meile grammigi hingamisruumi. Väga raske on nii psühholoogiliselt kui vaimselt… Tuleb neid kiita!»

«Kaks mängu järjest pole me valmis olnud. Peame sellest kõvad järeldused tegema,» lisas võitjate poolel 20 punkti visanud Tanel Sokk. «Kuue mehega ei jaksa mitut mängu mängida.»

Kohtumise alguses tegid Raplal Raido Ringmets ja Andre Pärn mõlemad kiirelt kaks viga, ent samas oli mänguisu täiesti läinud kalevlaste korvialusel jõul Bamba Fallil, kel ei õnnestunud miski ei kaitses ega rünnakul. Pingile maandudes istus mees kurvalt ja Gert Dorbek pidi teda lohutama. Falli jaoks lõppes avapoolaeg ka tehnilise veaga. «Bamba pole see Bamba, keda me näha tahaksime,» ütles Varrak.

Eesti meistriliiga

Poolfinaali 2. mäng

Rapla – Kalev/Cramo 73:75

Rapla: Laane 13 p + 10 lp, Pilk 12 p, Pärn 11 p, Paasoja 11 p, Laane 9 p + 6 lp + 6 rs, Soo 7 p, Nurger 4 p, Voolaid 4 p, Dorbek 2 p

Kalev/Cramo: Elegar 22 p + 15 lp, Sokk 20 p, Abbott 14 p + 8 lp, Dorbek 7 p, Keerles 4 p, Fall 3 p, Kajupank 3 p, Wilkinson 2 p

Kalev/Cramo juhib seeriat 2:0

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles