Statistika ei valeta: Klavan on Augsburgi üks olulisemaid mängijaid

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (paremal) heitlemas Dortmundi Borussia mängumehe Julian Schieberiga.
Ragnar Klavan (paremal) heitlemas Dortmundi Borussia mängumehe Julian Schieberiga. Foto: AFP/SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise kaitsja Ragnar Klavan on statistika järgi Bundesligasse püsimajäämise eest võitleva FC Augsburgi üks olulisemaid põhimehi.

Vaid kolm meest on sel hooajal kõikide mängude peale kokku saanud kirja rohkem kui 2000 minutit. Klavan on selles nimistus ainus mittesakslane.

Poolkaitsja Daniel Baier on sel hooajal platsil viibinud 2679 minutit, millega hoiab selles arvestuses pikalt esikohta. Teist positsiooni hoiab aga kindlalt just Klavan, kellel on kirjas 2303 mänguminutit.  Kolmas on samuti poolkaitses mängiv Tobias Werner 2002 minutiga.

Kaitsjatest järgnevad Klavanile sakslased Jan-Ingwer Callsen-Bracker (1882 minutit) ja Matthias Ostrzolek (1780).

Augsburgi Bundesliga hooaja suurim väravakütt on sakslane Sascha Mölders 10 tabamusega. Möldersi kaasmaalane Tobias Werner ja Lõuna-Korea mees Dong-Won Ji on saanud kirja 4 väravat.

Kollaste kaartide osas on esikohal Baier (8), kellele järgnevad Kevin Vogt (7) ning Klavan, Werner ja Matthias Ostrzolek (kõigil 5). Hooaja ainsa punase kaardi on seni teeninud Vogt.

Kõige huvitavam statistika, mis lubab liigasse püsimajäämise korral Augsburgi fännidel uue hooaja eel lootusrikas olla, avaldub aga 2013. aastal kogutud punkte vaadates. Nimelt on hooaja esimeses pooles äärmiselt kahvatult esinenud Augsburg 2013. aastal olnud võimsas hoos ning nende punktisaak on paremuselt viies: eespool on vaid Müncheni Bayern, Dortmundi Borussia, Leverkuseni Bayer ja Wolfsburg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles