Vladimir Klitško asub nädalavahetusel MM-tiitleid kaitsma

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško (vasakul) ja Francesco Pianeta
Vladimir Klitško (vasakul) ja Francesco Pianeta Foto: SCANPIX

WBA-, IBO-, IBF- ja WBO-poksisarjade raskekaalu MM-tiitleid omav Vladimir Klitško asub laupäeva hilisõhtul itaallase Francesco Pianeta vastu enda autasusid kaitsma.

Sisuliselt võib vastasseisu nimetada taaveti ja koljati heitluseks – 37-aastane Klitško on raskekaali poksi valitsenud üle kümne aasta, üheksa aastat noorem itaallane on laiemale avalikkusele üsna tundmatu nimi.

Klitško on profikarjääri jooksul pidanud 62 kohtumist, millest on võitnud 59 ja kaotanud kolm. Viimati alistas ukrainlane 12 raundi järel punktidega poolaka Maruisz Wachi. Poksifännid mäletavad selgelt, et Klitško ülekaal oli tegelikult mäekõrgune, kuid pidevaid hoope taluma pidanud Wach lihtsalt keeldus kukkumast.

Siiski pole Pianeta päris papist poiss, kuna seni pole ta profikarjääri jooksul kaotusekibedust tundnud. Kokku on ta pidanud 29 matši, millest võitnud 28 ja viigistanud ühe. Viimati oli Pianeta novembris üle argentiinlasest Nelson Dario Dominguezist, kes alistus tehnilise nokaudiga juba esimeses raundis.

«Meil on selleks matšiks väga hea plaan ja loodame, et see töötab. Francesco on matšiks täielikult keskendunud ning terve tiim on supermatšiks valmis,» kommenteeris itaallase treener Dirk Dzemski pressikonverentsil.

Klitško pool on aga veendunud, et Itaalia poksijal pole laupäeva õhtul mitte mingisugust võimalust.

«Meie ettevalmistus on läinud nagu tavaliselt – oleme matšiks valmis. Pühapäeva hommikul üles ärgates on Vladimir endiselt maailmameister,» oli Klitško treener Jonathon Banks veendunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles