Eesti spordisangar jättis õpetaja ameti ning hakkas Norras ehitajaks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edukaima olümpiastardi tegi Pavel Loskutov 2004. aasta Ateena OMil, kui ta lõpetas võistluse 26. kohaga.
Edukaima olümpiastardi tegi Pavel Loskutov 2004. aasta Ateena OMil, kui ta lõpetas võistluse 26. kohaga. Foto: Toomas Huik

Maratonijooksu Eesti rekordimees ja 2002. aastal EMil hõbemedali võitnud Pavel Loskutov läks olude sunnil Norrasse ehitajaks, normaalne töö tooks ta tagasi koju.

Pärast karjääri lõppu Valgas õpetaja ja treenerina töötanud Pavel Loskutov läks Lillehammeri lähistele ehitajaks lihtsal põhjusel: missioonitunnet ja muid ülevaid nähtusi patta ei pane, kirjutab Õhtuleht.

«Mul ei olnud varasemast mitte mingit kogemust sel alal, aga sain asjad kiiresti selgeks,» räägib Norras elavate sõprade kutsel välismaale leiba teenima läinud Loskutov, kelle sõnul töö konti ei murra.

Täpset palganumbrit Loskutov avaldada ei soovi, aga pakkumise peale, et küllap senisest 3-4 korda rohkem, möönab: umbes nii see on.

Tagasihoidliku ja väljapeetud mehena ei kiru Eesti Punase Risti teenetemärgiga autasustatud sportlane riigijuhte, kuid ei salga, et ootab senises poliitikas ja riiklikes prioriteetides pööret.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles