Barcelona ja Chelsea endine tähtmängija põrus dopingukontrollis

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deco.
Deco. Foto: SCANPIX

Rio de Janeiro jalgpalliametnike teatel on portugallane Deco, kes karjääri parimatel päevadel mängis FC Barcelonas ja Londoni Chelseas, jäänud dopingukontrollis vahele keelatud ainete tarvitamisega.

35-aastane Deco, kodanikunimega Anderson Luis de Souza, kes hetkel mängib Brasiilias Fluminense ridades, andis positiivse proovi pärast 30. märtsil peetud ja 3:0 võiduga lõppenud liigamängu Boavista vastu. Poolkaitsja proovist leiti keelatud diureetikut, teatab Eurosport.

Deco enda väitel sattus aine organismi vitamiinidega, mille arst talle välja kirjutas. Diureetikud on keelatud ainete nimekirjas, kuna neid kasutatakse saavutusvõimet parandavate ainete varjamiseks. B-proovi analüüs tehakse reedel, Fluminense keeldus juhtunut seni kommenteerimast. Küll aga jäeti Deco välja Fluminense koosseisust, mis sõitis Ecuadori, et kohtuda Copa Libertadoresi kohamängudel sealse klubiga Emelec.

Brasiilias sündinud ja Corinthiansi klubis karjääri alustanud Deco kerkis Euroopa tippmängijate hulga Portugalis Portos pallides, võites kolm korda meistritiitli ning peatreener Jose Mourinho käe all UEFA karikasarja ja 2004. aastal ka Meistrite liiga. Porto 3:0 võiduga lõppenud finaalis valiti teise värava löönud Deco ka mängu parimaks.

Seejärel liikus poolkaitsja edasi Barcelonasse, kus tuli kaks aastat hiljem uuesti Meistrite liiga võitjaks, samuti võitis ta nelja aasta jooksul Barcelonaga kaks korda Hispaania liigatiitli. Aastatel 2008-2010 mängis Deco Chelseas, tulles korra Inglismaa meistriks ja kaks korda karikavõitjaks, ning naasis siis sünnimaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles