Reaktsioonid NBA tähe avameelsusele: parem vastast hammustada kui olla homo

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NBA keskmängija Jason Collins avalikustas nädala algul, et ta on homo.
NBA keskmängija Jason Collins avalikustas nädala algul, et ta on homo. Foto: SCANPIX

NBA korvpalluri Jason Collinsi kapist väljatulek ehk ülestunnistus, et ta on homo, kutsus maailmas esile tuliseid reaktsioone.

Endine ameerika jalgpallur Hines Ward teatas, et NFL pole omasooiharate vastuvõtuks valmis: «Riietusruumis on palju mehi ning pole hea, kui mõni neist on teistsugune. Mul pole homode vastu midagi, nad saavad minult toetuse ning loodan väga, et kui mõni NFLi mängija kapist välja tuleb, ei tunne ta end ebamugavalt.»

Telekanali ESPN ajakirjanik Chris Broussard peegeldas meedia suhtumist, kui võrdles homoseksuaalsust abielurikkumise ja pulmade-eelse seksiga ning arvas, et omasooiharus on avalik mäss jumala vastu.

Arvestades Broussardi kommentaare pole ime, et homod ei julge avalikkuse ette tulla, kommenteeris endine NBA-mees, britt John Amaechi, kes avalikustas oma homoseksuaalsuse alles pärast karjääri lõppu: «Spordimaailm on täis dinosauruseid, inimesi, kes ei seedi naisjuhte ega mustanahalisi peatreenereid.»

Amaechi sõnul olevat Suurbritannias olukord eriti hull, sest jalgpallurid ei kipu kapiust avama. «Jalgpall ei taha dinosaurustest vabaneda. Jalgpallis on parem lüüa hambad vastasesse nagu viieaastane laps, kui olla homo,» tõdes Amaechi, viidates Liverpooli vutimehele Luis Suarezele, kes vastamängijat hammustas.

Küll aga olevat Amaechi sõnul homosid jalgpallis piisavalt: «Mitmed on mulle helistanud ja nõu küsinud. Nad ei taha oma nime ajalehtede esikülgedel näha. Paljud on tunnistanud oma soodumust tiimikaaslastele, kuid mitte avalikkusele.»

Oma homoseksuaalsuse avalikustanud Collinsist sai kõigi Põhja-Ameerika profiliigade peale esimene meessoost tegevmängija, kes on julgenud sellise sammu astuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles