Tarva riismed langesid Rocki ees väärikalt

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarva noor kaardivägi Mihkel Schleicher (vasakul), Kevin Täpp ja Risto Puur püüavad takistada Rain Veidemani läbimurret.
Tarva noor kaardivägi Mihkel Schleicher (vasakul), Kevin Täpp ja Risto Puur püüavad takistada Rain Veidemani läbimurret. Foto: Margus Ansu

Mihkel Schleicher saab kiirrünnakusse joostes vastaste vahele söödu ja vaatamata Tartu Rocki mängijate tehtud veale surub palli pealt korvi. Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber lööb seejärel võidukalt rusikad püsti, vaimustatult juubeldavad ka ülejäänud varumeeste pingil istuvad mängijad. Ei, see korv ei tähendanud Eesti meistriliiga poolfinaalseeria kolmandas kohtumises Tarva võitu, tabloo näitas hoopis Rocki edu 80:58 – Sõbral oli lihtsalt noore mängumehe soorituse üle hea meel.

Korvpallimängu vähegi mõistvate inimeste jaoks oli juba enne eilse kohtumise algust selge, et Rocki finaali jõudmist saaks väärata vaid looduskatastroof. Tarva kaks tugitala, mängujuht Reimo Tamm ja kogenud lätlane Juris Umbraško istusid jalavigastuse tõttu soojenduse ajal varumeeste pingil, jalas teksapüksid. Ja kuigi Tarva noored mängumehed võitlesid väärikalt, võitis Rock mängu 94:63 ja jõudis finaali.

Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul sai tema jaoks üsna kiiresti selgeks, et võidus pole kahtlust, ja seepärast püüdis ta leida kõigile võrdselt mänguaega. «Positiivne on, et suutsime hoida neid 60 punkti peal, kahes eelmises mängus see ei õnnestunud,» rääkis ta. «Seekord saime ka Maris Laksaga hakkama, kuid ilmselt oleneb tema mäng ka teistest meestest, kes seekord puudusid.»

Sõber oli vaatamata kaotusele rahulolev. «Räägime klubide noortetööst ka – kas teistes meeskondades see käib või mitte,» vihjas ta sellele, et eile rassis tal platsil hulk noori, 17-18-aastaseid mängumehi. «Mul pole põhjust häbeneda. Täna mõtlesin, kui tublid on need kuus-seitse meest, kes läbi hooaja mänguraskust kandnud.»

Erilist heameelt valmistas treenerile aga 17-aastane Andri Metsaru, kes mängis väga aktiivselt kaitses ja lisaks toetas meeskonda seitsme punktiga. «Tuleb välja, et Kullamäe poissi polegi veel vaja meeskonda võtta,» sõnas Sõber naerdes.

Finaali jõudnud Kalev/Cramo ja Rocki taset hinnates leidis Sõber, et Tarvaski ei jää neist palju maha. Ta meenutas, et näiteks Kaleviga mängides jäid nad tänavu peale 2:1. «Tase on meil muutunud iga aastaga ühtlasemaks, kuid eks nad ühed kökerdised on…» lausus ta.


Eesti meistriliiga

Poolfinaalseeria 3. mäng

Tartu Rock – Rakvere Tarvas 94:63

Rock: Saage 18 p, Doronin 12 p + 10 lp, Dimša 12 p, Veideman 8 p, Toome 8 p, Neljubov 8 p, Kurbas 8 p, Allingu 6 p, Eichfuss 5 p, Ingram 5 p, Leppik 2 p, Kriisa 2 p

Tarvas: Raley-Ross 26 p + 7 lp, Stewart 17 p + 7 lp, Metsaru 7 p, Saks 6 p, Laksa 3 p, Tribuntsov 2 p, Schleicher 2 p

Rock võitis seeria 3:0 ja jõudis finaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles