Pasi Nurminen: minu ausammas kujutaks kõhuli lamavat meest

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pasi Nurminen kukkus punasele vaibale.
Pasi Nurminen kukkus punasele vaibale. Foto: Youtube

Soome jäähokikoondise 2011. aasta MMi võidupeo «peakangelane» Pasi Nurminen, kes tekitas toona kodumaale saabudes furoori telekaamerate ees lennukitrepist alla kukkumisega, käis täna Soomes ja Rootsis alanud MMi puhul külalisena MTV3 kanali stuudios, kus demonstreeris elutervet eneseirooniat.

Nurminenilt küsiti nimelt saates, kas ta usub, et ka talle püstitatakse kunagi sama suur ausammas kui see, mis püstitati Soome koondise kunagisele kaptenile, Soome Hokikuulsuste Halli valitud Juhani Tamminenile. Päikesekuninga hüüdnime kandva Tammineni seitsme meetri kõrgune kuju avati täna Helsingis hokiareeni kõrval

«Ma arvan, et minu kuju oleks palju madalam,» arutles Nurminen. «Kui Tami oma on seitsme meetri kõrgune ja seda näevad kõik, siis minu oma kujutaks ilmselt kõhuli lamavat meest,» lisas ta seejärel.

Pasi Nurmineni kahe aasta tagust efektset kojusaabumist miksituna legendaarse Antero Mertaranta kommentaariga on võimalik vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles