Võrkpallineiud ei mõista üksteist: miks ta Eesti passi tahtis, kui talle Eesti ei meeldi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Kajalina
Anna Kajalina Foto: legavolleyfemminile.it

Prantsusmaa võrkpalli esiliigast kõrgliigasse tõusnud õdede Bratuhhinate koduklubi Terville`i Florange naiskond rõõmustas oma klubi eestvedajaid ja toetajaid väga, kuid suuremaks peoks ei läinud. Juba peetakse plaane, kuidas tippliigas Pro-A hakkama saada. Eesmärgiks on mitte ainult püsimajäämine tugevaimasse divisjoni, vaid seal ka midagi ära teha. Lisaks võttis Natalja Bratuhhina volley.ee-le antud intervjuus sõna ka Itaalias mängiva Anna Kajalina kohta, kes ei soovi Eesti koondist esindada. «Ma ei saa aru, miks ta Eesti passi tahtis, kui talle Eesti ei meeldi,» küsis ta.

Natalja Bratuhhina volley.ee-le antud intervjuu:

Natalja, miks köhid?

Just jõudsin koju ja jäin haigeks. Prantsusmaal oli soe, aga siin sain külma. Kahjuks.

Kuidas esiliiga võitmist tähistasite?

Imelik, aga pidu ei olnudki. Natuke tähistati, ei midagi suuremat. Peale viimast mängu jõime ühe õlle, aga kõigil ei jätkunud sellekski energiat.

Olid teil ka omad fännid?

Oo jaa, neid oli päris palju, terved perekonnad. Nad võiks rohkem häält teha. Viimases mängus nad seda tegidki. Tegime mängule intrigeeriva lõpu. Meil oli oht kolmandaks jääda ja kõrgliigasse mitte saada, aga võitsime ja tulime esimeseks. Meil oli hea võistkonnavaim, kuigi individuaalseid probleeme oli igaühel – kellel vigastus, kellel vormilangus... Kaotasime vahepeal kolm mängu. Aga õnneks tegid ka meie peakonkurendid paar apsu.

Kas nüüd tuleb naiskonnas palju muudatusi?

Kindlasti tugevdatakse naiskonda mängijatega, kes aitavad kõrgdivisjonis midagi ära teha. Mulle öeldi, et minuga jäädi rahule ja võin koos Polinaga valmistuda järgmiseks hooajaks. See oli suuline lubadus, kirjalikud lepingud vormistatakse septembris. Mulle öeldi ka, et olen hea inimene ja sobin sellesse naiskonda. Enne seda olin ma pikka aega masenduses, sest mänguaega anti vähe.

Polina see-eest sobis naiskonda algusest peale?

Jah. Polina jätkab samuti, ta oli naiskonna parim. Ma ei ütle seda kui õde, vaid kui võistkonnakaaslane. Polina hoidis võistkonda koos, oli stabiilne, mimekülgne, paindlik.

Teie mõlema tugevus on hea võistlejanärv.

Ja positiivne olek. See aitas lõpuks võita.

Millal teid tagasi oodatakse?

Ma arvan, et nagu alati, augusti keskel. Pakun, et neid on neli, keda tagasi kutsutakse.

Kas rannavõrkpalli ka veel mängite?

Ei. Vaatasime kalendrit, ei sobi. Rahaliselt läheks ka kalliks. Tahame oma raha natuke säästa.

Kas kõrgliiga teine pool on enam-vähem võrdne esiliiga tugevama poolega?

Arvan, et suudame mängida võrdselt ka kõrgliiga keskmikega. Kõrgliiga kannab Prantsusmaal nime Pro-A ja esiliiga Pro-B.

Prantsusmaa tugevaim klubi on pikka aega olnud RC Cannes. Kas nii jääbki?

Jah, Cannes`i naiskond on tugevaim. Sel hooajal täiendati naiskonda mitme noormängijaga, mistõttu Euroopa Meistrite liigas enam hästi ei läinud. Võtab aega, enne kui noored küpsevad.

Oled püüdnud kontakti saada Anna Kajalinaga Itaalias. Miks ta Eesti koondisse ei taha tulla?

Ta vastas mulle väga lakooniliselt. Kirjutas, et tal on probleeme, hooaeg kestab mai keskpaigani ja koondisse ta ei tule. Ta ei öelnud isegi aitäh, see tegi kurvaks. Oleme ikkagi samast linnast, Narvast. Arvan, et on venelasi, kellele ei meeldi eestlased, ja eestlased, kellele ei meeldi venelased. Ma ei saa aru, miks ta Eesti passi tahtis, kui talle Eesti ei meeldi. Eesti koondisel oleks temast abi. Ta võiks sõbralikum olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles