Tabasalus anti avapauk Eesti kardispordi meistrisarjale

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rotax Max klassi sõit.
Rotax Max klassi sõit. Foto: Karl Mihkel Eller

Eesti kardispordi meistrivõistluste esimene osavõistlus peeti laupäeval Tabasalu kardirajal, kus kihutas 85 kardisportlast.

Võistluspäeva üheks haaravamaks võistlusklassiks kujunes osavõtjaterohkeim Rotax Junior. Juba eelfinaal andis mõista, et ligi 20 osalejaga klassis kujunevad välja kindlad võitluspaarid. Eelfinaali võidu võttis Jüri Vips (TARK Racing) napilt Ralf Aroni (AIX Racing Team) ees. Kolmanda koha eest pidasid ägeda duelli maha Artur Ploom (R24 Motorsport) ja Jan Erik Meikup (AGS Racing). Ka finaalis jätkus samade paaride heitlus, kuid seekord oli lõppresultaat teistsugune. Avaetapi võitis Aron, teine oli Vips ja kolmas Meikup. 

Rotax Max klassis domineeris kindlalt valitsev Eesti meister Aavo Talvar (Talvar Racing). Apteekri täpsusega parimaid ringiaegasid sõitnud Talvar võitis finaali Kairo Kivi (AGS Racing) ees. Kolmas oli Remo Rahula (Talvar Racing), kes küll avarii põhjustamise eest sai kohtunikelt hoiatuse, kuid suutis siiski kolmandana finišeerida.

Osavõtjate põua all kannatavas Rotax DD2 klassis oli avaetapi parim Mario Haugas (Talvar Racing), kes võitis nii eel- kui finaalsõidu. Mõlema võistlussõidu teine ja kolmas koht kuulusid vastavalt Mario Vendlale (AGS Racing) ja Martins Lapinsile Lätist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles