Tanel Leok oli Portugali MM-etapi soojendussõidu kiireim ja kvalifikatsioonis viies

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok.
Tanel Leok. Foto: Honda / facebook

Keskpärase hooaja alguses järel näib, et krossisõitja Tanel Leok on viimaks jälle korralikku kiirust leidmas - Portugalis peetava MM-etapi kvalifikatsiooni lõpetas eestlane viiendana ja näitas soojendussõidus koguni parimat aega.

Hondal kihutav Leok sai kvalifikatsioonis viienda koha, kaotades esimesena lõpetanud mullusele meeskonnakaaslasele Clement Desalle'ile 18,1 sekundiga. Stardist sai Leok seejuures minema esimesena, kuid pidi lisaks Desalle'il seejärel endast mööda laskma ka Gautier Paulini, Ken de Dyckeri ja Antonio Cairoli. Leoki parim ringiaeg oli 1.50,318.

Soojendussõidus sai Leok aga ajaks 1.55,005, olles sellega kogu võistlejaterivi kiireim. Portugalis võistleb eestlastest MX1 klassis veel ka Lauri Lehtla, kes sai kvalifikatsioonis 20. koha. MX2 klassis lõpetas Priit Rätsep ajasõidu samuti 20. kohaga, MX3 klassis sai Gert Krestinov kvalifikatsioonis viienda koha, Ardo Kaurit oli kümnes.

Leok hoiab viie etapi järel MM-sarja üldtabelis 79 punktiga 12. kohta.

MX1 klassi võistlussõitudele antakse start Eesti aja järgi kell 15.10 ja 18.07.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles