Uus treener viib vehklemiskoondise uuele tasemele?

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Tšikinjov abistab epeemeeskonda esialgu kuni suvise MMi lõpuni.
Igor Tšikinjov abistab epeemeeskonda esialgu kuni suvise MMi lõpuni. Foto: Andres Haabu

Eesti epeemeeskonna vastne peatreener Igor Tšikinjov aitas koondise Pariisi MK-etapil neljandale kohale.

Epeemeeskond koosseisus Nikolai Novosjolov, Sten Priinits ja Sven Järve jõudis Pariisis peetaval MK-etapil poolfinaali, kuid kaotas seal 34:39 Venezuelale. Kolmanda koha matšis jäädi 30:40 alla Ungarile – kokkuvõttes seega tasuks neljas koht.

Eesti Vehklemisliidu peasekretäri Jüri Salmi sõnul on seni Novosjolovit juhendanud Igor Tšikinjov nüüd ametlikult ka epeemeeskonna juhendaja. «Juhatus kinnitas Tšikinjovi meeskonna peatreeneriks ja esialgu on ta ametis kuni käesoleva aasta augusti lõpuni ehk kuni MMi lõpuni,» kinnitas Salm.

Tegelikult loodetakse temaga koostööd jätkata ka pärast seda. «Meiepoolne soov on olemas, aga see sõltub palju ka rahalistest võimalustest, töö selle nimel käib juba praegu,» ütles Salm, kes loodab, et juhendaja aitab tugeva liidri ümber ka korraliku meeskonna ehitada. «Kahel MK-etapil on meeskond neljanda koha saanud, kuigi raske on öelda, kui palju on selles Tšikinjovi teeneid, ent kindlasti mingit mõju on ta juba praegu avaldanud,» sõnas Salm. Eelmisel etapil Tallinna Mõõgal ei olnud Tšikinjov siiski koondise ametlik abiline.

«Loodetavasti tekib nüüd meie esinumbri ümber ka tugev meeskond. Tahame, et teised mehed teeksid arengus sammu edasi,» ütles alaliidu peasekretär. «Psühholoogiliselt on meestel kindlasti kindlam tunne, kui treener kohal on. Neil on temasse usku.»

Mitu aastat tagasi tippspordiga lõpparve teinud Sven Järve on nüüd tagasi vehklemise juures. «Ta tegi tegelikult juba eelmise aasta lõpus comeback’i, ent sai siis vigastada. Aga nüüd on ta koondise juures tagasi,» kinnitas Salm.

«Üks hea tulemus võiks olla juhus, aga kaks on juba süsteem,» sõnas Tšikinjov pärast meeskonnavõistlust. «Tegelikult olime teisele kohale isegi lähemal, aga seekord läks nii ja see pole samuti paha tulemus. Võimeid meestel on ja näitasime, et suudame ka maailma parimatele vastu hakata,» lisas ta.

Peatreener loodab vahepeal justkui «teise sordi» hulka arvatud meeskonnaga edasi minna. «Õhkkond on väga meeldiv ja püüan seda säilitada. Eestis on vähe mehi, kes sel tasemel suudavad võistelda, ja neid tuleb hoida. Seetõttu on hea meel, et Sven Järve end tõestas, tema vorm pole veel kiita, ent ta näitas, et suudab ja tahab vehelda,» lisas Tšikinjov.

Pariisis oli meeskond kohal kolme sportlasega ehk ilma varumeheta. «Oleks ära kulunud, et ka varumees kaasas oleks olnud. Üks asi on rahaline pool, aga samas ka taseme poolest pole selles osas palju valida,» ütles peatreener.

Individuaalturniiril jõudis maailma edetabelis kolmandal kohal olev Novosjolov Pariisis poolfinaali, alistades veerandfinaalis 15:9 itaallase Gabriele Gino. Poolfinaalis tuli aga tunnistada prantslase Daniel Jerenti 15:14 paremust ning ta sai seega kokkuvõttes kolmanda koha. «Enda esitusega ma väga rahule ei jäänud, aga meeskondlikult tegime hea turniiri. Näiteks Järve tegi väga hea võistluse,» kiitis Novosjolov. «Kaks neljandat kohta näitavad, et potentsiaali meil on, aga samas pole me veel päris maailmatasemel. Kuid kõigil on soov kõvasti tööd teha ja edasi minna. Ka treeneri kohalolek annab teatud kindluse. Ta on oma ala professionaal ja vehklemismaailmas tunnustatud inimene, oleme õnnelikud, et ta oma teadmisi meile edasi annab,» rääkis Novosjolov.

Kuigi praegu saab meeskond üheskoos treenida ja võistelda kuni MMini, on Novosjolovi sõnul siiski veel palju lahtisi otsi. «See, kas me saame ka pärast MMi juhendajaga jätkata, sõltub nii meie tehtavatest tulemustest kui ka alaliidust, aga lahtisi otsi hetkel veel on,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles