Haye: Vitali Klitškol on rohkem «mune» kui vennal Vladimiril

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vendade Vitali (vasakul) ja Vladimir Klitško valduses on kõik raskekaalupoksi meistrivööd.
Vendade Vitali (vasakul) ja Vladimir Klitško valduses on kõik raskekaalupoksi meistrivööd. Foto: SCANPIX

David Haye kritiseeris tugevalt Vladimir Klitskod, kes nädalavahetusel alistas poksi raskekaalu tiitlimatšis ülikindlalt Francesco Pianeta.

«See matš meenutas mulle Mehhiko mängu pinata't (lastemäng, kus tuleb katki lüüa rippuv kommikott – toim.). Riputame aga koti üles ja anname minna,» rääkis Haye ESPNile. «Vladimir hoolitses selle eest, et sponsorite meeleheaks saaks vajalikud reklaamipausid näidatud, kuid tegelikult võinuks ta sellise vastase nokauteerida avaraundis.»

Haye'le jääb selgusetuks, miks ukrainlane ei julge riski võtta ning tugevamaid vastaseid valida.

«See jätab ajalukku oma jälje. Teda ei jääda mäletatama nagu Mike Tysonit, sest ta ei tekita põnevust,» märkis Haye. «Muidugi ärimudel on tal suurepärane: ükskõik kellega ta poksib, saab ta selle eest umbes viis miljonit eurot. Isegi kui Klitško peaks ringis grillipidu, tuldaks teda vaatama. Minuga poksides teeniks ta 15 miljonit eurot, kuid ta eelistab pigem võidelda kolme Pianeta suguse poksijaga. Ta teab, et minuga poksides läheks asi raskeks.»

Haye arvates on Vitali Klitško oma nooremast vennast julgem.

«Vladimir võitis mind ausalt, kuid ta on öelnud, et ta ei soovi minuga uuesti poksida. See on imelik, sest teistele on ta revanši andnud, näiteks Tony Thompsoniga sai ta uuesti poksida,» imestas Haye. «Vitali jällegi on öelnud, et soovib minuga poksida. Vitalil on rohkem mune kui Vladimiril.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles