Galerii: Mulgi rattamaratoni võitis Alges Maasikmets

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Samsung Estonian Cupi avaetapi Mulgi Rattamaratoni võitis Alges Maasikmets (Amps-Extreme Sport), vahendab rattaprofid.ee.

Maasikmets pani viimasel kilomeetril jõu ja kogemuse maksma Prantsusmaa profiklubis Cofidis pedaaliva maanteeprofi Gert Jõeääre ees. Kolmas oli täna Nissan Thule Pro Team rattur Taavi Selder.

Otsustavad sündmused rajal toimusid sõidu esimesel neljandikul, kui metsasinglil moodustus kolmeliikmeline juhtgrupp, kuhu kuulusid Alges Maasikmets, Gert Jõeäär ja Taavi Selder. Holstre-Polli mägedes takerdus Selder mudasesse rajalõiku ning Maasikmets ja Jõeäär said väikese edumaa. Liiderduo jäi Selderi nägemisulatusse kuni võistluse lõpuni, kuid 10-15 sekundist väiksemaks Selder kaotust liidritele kärpida ei suutnud.

«Arvasin, et oleme Gerdiga lõpuni kahekesi ja Selder on jäänud, kuid Taavi üllatas ja hingas sisuliselt võistluse lõpuni meile kuklasse,» tunnistas võistluse võitnud Maasikmets.

Veel 300 meetrit enne lõppu juhtis maratoni Jõeäär ning siis kiirendas Maasikmets. Enam kui sada meetrit sõitsid kaks meest kõrvuti, kuid siis pani Maasikmets lahtisel liival enda maastikuratturi oskused ja kogemused maksvusele ning Jõeäär andis alla.

Jõeäär tunnistas, et tal olid sõidu lõpufaasis krambid ja seetõttu ei suutnud ta Massa lõpuspurdile vastata. Sõidu kestel polnud tal aga enda hinnangul mõtet eest põgeneda, sest maratoni viimane veerand tuli sõita tugevas vastutuules.

13. Mulgi Rattamaratoni paremusjärjestus

1. Alges Maasikmets, Amps-Extreme Sport 2:16:12

2. Gert Jõeäär, Cofidis 2:16:24

3. Taavi Selder, Nissan Thule Pro Team 2:16:45

4. Raido Kodanipork, Arctic Sport Club 2:19:25

5. Allan Oras, Arctic Sport Club 2:20:32

6. Caspar Austa, A&T Sport Team 2:20:33

Maasikmets tuli Mulgi rattamaratoni võitjaks juba neljandat korda ning on kõige enam Mulgi rattamaratoni võite kogunud sportlane. Enda hinnangul võitis ta tänu õnnele ning pidas esikohta suureks eneseületuseks. Maasikmetsa kinnitusel oli teiseks jäänud Jõeäär temast tegelikult tugevam.

M18 vanuseklassis oli Viljandis kiireim lätlane Martins Blums, ületades finišijoone absoluutarvestuse 15-ndana. U23 vanuseklassis võitis Viljandis Margo Tamm (üldarvestuses 24. koht). Naisratturitest oli Viljandis kiireim Greete Steinburg, kes ületas finišijoone üldarvestuses 150 kohal.

Võistkondlikus arvestuses võitis Samsung Estonian Cup avaetapi Amps-Extreme Sport, edestades Nissan Thule Pro Teami. Mõlema võistkonna neli kiireimat sõitjat mahtusid täna 14 kiireima sekka. Kolmas oli võistkondlikus arvestuses Arctic Sport Club. Naiskondadest oli täna parim Sparta Thule naiskond.

Poolmaratoni parim oli Kristjan Johanson Viljandi Rattaklubist ajaga 1:16.07. Talle järgnesid rohkem kui 40 sekundilise kaotusega Kirill Tarassov ja Siim Kiskonen.

Raja 37-38 kilomeetril asunud Hansgrohe kiirenduskilomeetril oli täna kiireim Sander Eilo. Naistest näitas Hansgrohe kilomeetril suurimat kiirust Sille Puhu.

Kokku osales Mulgi rattamaratonil 1706 ratturit, neist 973 startis 60 kilomeetri pikkusele põhisõidule, 443 ratturit 35-kilomeetrisele poolmaratonile ning Balbiino lastesõitudes osales kokku 290 väikest ratturit.

Järgmine Samsung Estonian Cup rattamaratonidesarja osavõistlus Tallinna Rattamaraton toimub 19. mail Kõrvemaal. Võistluse finisiprotokollid ja info on kättesaadavad sarja veebilehel www.estoniancup.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles