Manchester Unitedi uue tähtmängija vend osutus jõhkraks gängsteriks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wilfried Zaha.
Wilfried Zaha. Foto: SCANPIX

Wilfried Zaha, kes liitub uuest hooajast Inglismaa värske meistri Manchester Unitediga, on sattunud skandaali keskmesse – nimelt on tema vanem vend kurikuulsa Londoni kurjtegijate kamba ninamees.

20-aastane Zaha sai ametlikult Unitedi mängijaks juba jaanuaris, kuid Manchesteri klubi peatreener Sir Alex Ferguson otsustas jätta noormehe hooaja lõpuni laenule tema senisesse koduklubisse Crystal Palace’isse, mis mängib esiliigas. Palace lõpetas hooaja viienda kohaga ning saab veel püüda pääsu kõrgliigasse play-off’i kaudu.

Väljaanne Daily Mirror paljastas aga, et Londoni lõunaosas kasvanud Zaha elu oleks võinud minna hoopis teistsugust rada – nii nagu on läinud tema vennal Herve’l. 24-aastane Herve on nimelt ka ise kinnitanud, et juhib kurikuulsat ja kuritegelikku Lõuna-Londoni kampa «Don’t Say Nothing» (Ära ütle sõnagi – toim.). Herve tituleerib ennast gängi kindraliks. DSNi nime all tuntud kamp on arvatavalt alates 2007. aastast tegelenud pussitamiste, tulistamiste ja röövidega.

Mullu juulis sai Herve aastase tingimisi vanglakaristuse, kuna viskas tänavakivi läbi möödasõitnud auto esiklaasi. DNS saavutas aga kurja kuulsuse juba 2007. aastal, kui nad pidasid rivaalitseva gängiga ühes Croydoni kaubanduskeskuses keset päist päeva maha jõhkra kakluse, kus läksid kasutusse ka pesapallikurikad ja matšeeted.

Ehkki Wilfried Zaha suhtlust oma vennaga kinnitavad mitmed fotod, pole ainsatki märki, mis näitaks, et jalgpallur oleks iial olnud gängi tegevusega seotud. «Wilfriedi taust on hoopis teistsugune ja ta on tubli olnud, sest pole ümbritsevatesse gängisõdadesse sekkunud. Lisaks tegeleb ta nüüd heategevusega, et kodukanti sel moel aidata,» lausus üks allikas Daily Mirrorile.

Perekond Zaha kolis Elevandiluurannikult Inglismaale, kui Wilfried oli nelja-aastane. Tal on neli venda ja kolm õde ning noormees ise on tagantjärgi kiitnud oma isa karmust, mis ei lasknud enamikul neist halvale teele minna. Näiteks pidi noor Wilfried igal õhtul juba kell kuus kodus olema. Kuulekus on Zahale end ka ära tasunud, sest Unitediga sõlmitud leping kehtib veel viis aastat ning väidetavalt hakkab poolkaitsja saama 35 000 naelani ulatuvat nädalapalka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles