Ronnie O'Sullivan tuli viiendat korda snuukri maailmameistriks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronnie O'Sullivan tuli viiendat korda snuukri maailmameistriks.
Ronnie O'Sullivan tuli viiendat korda snuukri maailmameistriks. Foto: SCANPIX

Snuukri maailmameistriks krooniti viiendat korda inglane Ronnie O'Sullivan, kes alistas finaalis 18:12 kaasmaalase Barry Hawkinsi.

Eduseisult 10:7 viimasele päevale vastu läinud Sullivan kontrollis tänast pärastlõunast sessiooni kindlalt, võites selle 5:3. Õhtusel sessioonil piisas talle seega kolme frame'i võitmisest, et teist aastat järjest maailmameistri karikas enda valdusesse saada. Lisaks püstitas ta uue MM-finaalide rekordi, lüües kuus century't ehk enam kui sajapunktist breiki.

O'Sullivani saavutus on seda märkimisväärsem, et viimase tõsise võistluse tegi mees mulluses võidukas MM-finaalis. Suvel osales O'Sullivan kodumaal ühel väiksemal turniiril, kaotas seal esimese matši ja teatas siis novembri algul, et tema hooaeg on lõppenud. Veebruari lõpus esines ta uue avaldusega, kus kinnitas, et siiski osaleb MMil.

Käimasoleva MMi ajal lausus O'Sullivan uuesti, et loobub snuukrist. Sama kordas mees ka auhinnakarikat vastu võttes, nentides, et pidas oma elu ilma snuukrita ebatäiuslikuks, kuid mõistis turniiri käigus, et vajas lihtsalt midagi, millega oma päevi sisustada.

Varem on 37-aastane O'Sullivan maailmameistriks kroonitud 2001., 2004., 2008. ja 2012. aastal. Ühtlasi on ta alles kolmas mees, kes suutnud oma tiitlit järgmisel aastal kaitsta. O'Sullivanist on nüüd MM-tiitlite arvu poolest ees vaid kolm meest - seitse korda maailmameistriks tulnud Stephen Hendry ning kuuekordsed võitjad Ray Reardon ja Steve Davis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles